Εντός στόχων το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής

«Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής εξελίσσεται εντός στόχων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σουρνάρας, μιλώντας σε γεύμα εργασίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός, μιλώντας για τη δημοσιονομική προσαρμογή, σημείωσε πως μεταξύ 2009 και 2012, το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε κατά 9,3% του ΑΕΠ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ.

Μέχρι το τέλος του 2013 εκτιμάται, όπως

είπε, ότι θα έχει ολοκληρωθεί πάνω από τα δύο τρίτα της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, που απαιτείται για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, μέχρι το 2020.

Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας, έκανε λόγο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η οποία αντανακλάται στην ταχεία μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, από -14,9% του ΑΕΠ το 2008 σε -3,4% το 2012, ενώ φέτος προβλέπουμε να έχουμε μηδενικό έλλειμμα στο ισοζύγιο. Η ελληνική οικονομία, πλέον, δεν δημιουργεί νέο εξωτερικό χρέος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως οι φορολογικές, οι δημοσιονομικές, οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογική διοίκηση, τα κλειστά επαγγέλματα και τις αποκρατικοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα