Ποιοι και πώς απαλλάσσονται από το τέλος ακινήτων

Τη διαδικασία και τις σχετικές οδηγίες με τις οποίες απαλλάσσονται οι δικαιούχοι από το τέλος ακινήτων (ή εντάσσονται σε καθεστώς πληρωμής μειωμένου τέλους) έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στους

δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι αδυνατούν να το πληρώσουν λόγω κακής οικονομικής κατάστασης.

Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση προς τις αρμόδιες εφορίες, προσκομίζοντας και τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Μετά την παραλαβή της αίτησης, η αρμόδια εφορία αποφαίνεται για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνεται δεκτό και εάν προκύψει ποσό προς επιστροφή, τούτο επιστρέφεται στο δικαιούχο. Σε περίπτωση που το αίτημα δεν γίνεται δεκτό, η εφορία ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο.

Η απαλλαγή από το τέλος διενεργείται, εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, φόρου ακίνητης περιουσίας και φορολογίας εισοδήματος.

Αναλυτικά, για την αίτηση, τα δικαιολογητικά και τις σχετικές οδηγίες κλικάρετε ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα