Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Μεγαρέων για τα επεισόδια στα διόδια

Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών ασκήθηκε σε βάρος των 8 συλληφθέντων στα διόδια της Πάχης Μεγάρων, ενώ σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οι 7 από τους 8 κατηγορούμενους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο, ενώ η υπόθεση για τον όγδοο κατηγορούμενο διαχωρίστηκε λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου.

Σημειώνεται, πως μεταξύ των κατηγορούμενων είναι ο δήμαρχος

Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτισμού, ο επικεφαλής αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ένας τοπικός σύμβουλος και τέσσερις πολίτες.

Στην Ευελπίδων εκτός από συγκεντρωμένους, που επευφημούσαν τους συλληφθέντες, βρέθηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο κ. Παφίλης κατήγγειλε την «απαράδεκτη και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης με τη σύλληψη των κατοίκων των Μεγάρων και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παλέψουν για να υλοποιήσουν την πρόταση που κι εμείς έχουμε, να καταργηθούν τα διόδια».

Τη στήριξή του στον δήμαρχο Μεγαρέων και τους συνεργάτες του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννη Σγουρός, τονίζοντας πως «οι συλλήψεις των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που διαμαρτύρονται για την αύξηση των διοδίων δεν αποτελεί τη λύση ενός υπαρκτού προβλήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα