Ποδαρικό για να πάει καλύτερα τούτη η χρονιά

Ιανουάριος και από την πρώτη Κυριακή του χρόνου έχουν αρχίσει να κόβουν βασιλόπιτες όλοι οι σύλλογοι και φορείς του τόπου ανταλλάσοντας ευχές και προσδοκώντας καλύτερες μέρες στις οργανώσεις τους αλλά και σ’ όλο τον κόσμο.

Αυτή την Κυριακή (αύριο) η πρώτη μαζική συνάντηση στην αίθουσα του πιο δραστήριου ίσως πανελλαδικά συλλόγου, των Μεσοτοπιτών Λέσβου, που δεν είναι άλλη από την κοπή της βασιλόπιτας με βασικούς «προσκεκλημένους» και «τιμώμενους» τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στην αίθουσα του συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 33-Δάφνη). Το Δ.Σ περιμένει συγχωριανούς και φίλους να

ανταλλάξουν ευχές και να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τα δεκάδες παιδιά του συλλόγου.

Τα μουσικά κάλαντα από τα παιδιά του τμήματος σαντουριού και τη συμπαράσταση της δασκάλας τους Σταυρούλας Σπανού η οποία και πρότεινε τη συμμετοχή τους.

Το έθιμο του «μεσοτοπίτικου ποδαρ'κού» με αναφορές στην πέτρα, στο ρόδι, στο νερό και στο κλαδί της ελιάς - σύμβολα αντοχής, ευτυχίας και δύναμης…

Τα «ταχυδακτυλουργικά» από τον Μεσοτοπίτη Πάνο Χρ. Πιπίνη που κάθε παρουσία του στο σύλλογο καθηλώνει τους πάντες με τα μαγικά κόλπα του.

Το κόψιμο της βασιλόπιτας και το μοίρασμά της σε όλα τα μέλη και τους καλεσμένους.

Τον «Άγιο Βασίλη» που πιστός στο ραντεβού του με τα χωριανά παιδιά του συλλόγου θα τους μοιράσει τα δώρα που έχουν αγοραστεί γι' αυτόν το σκοπό.

Τέλος θα γίνει και η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχνού του συλλόγου και θα διατίθεται το ημερολόγιο που είναι αφιερωμένο στα 100χρονα της ελευθερίας της Λέσβου.

Την άλλη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ένα άλλο Μυτιληνιό σωματείο, αυτό του συλλόγου Αγιασωτών θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη εκδήλωση στα γραφεία του (Γ΄ Σεπτεμβρίου 39, 1ος όροφος), στις 11:30 π.μ , όπου θα προσφερθεί βασιλόπιτα, φοινίκια (μελομακάρονα) και κουραμπιέδες, ενώ θα διασκεδάσουνε και με μουσική που θα παίξουν η Μαριάνθη Λούπου και ο Γιώργος Λαμπρόπουλος. Όσοι το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και το ωραίο ημερολόγιο με τοπία της αγιασώτικης υπαίθρου, το οποίο έχει εκδώσει ο Σύλλογός για το 2013.

Και για να μην μένει Κυριακή χωρίς συνάντηση και βασιλόπιτα, στις 27 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο «Βιοτέχνη» (Λεωφόρος Ηρακλείου 414 δίπλα στο σουπερ μάρκετ Lidl) οι Μολυβιάτες Λέσβου υποδέχονται την καινούργια χρονιά με κέφι, μουσικές και μεσημεριανά ουζάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα