ΠΝΟ κατά Βαρβιτσιώτη για τις συλλογικές συμβάσεις

Επίθεση ενάντια στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξαπολύει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία θεωρεί ότι με τις νέες διαρθρωτικές ρυθμίσεις που προωθεί έχει ως στόχο την κατάργησης της συλλογικής σύμβασης των ναυτεργατών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της ΠΝΟ, η οποία πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνέλευση, «με τις νέες αυτές ρυθμίσεις του ο κ. ΥΝΑ, συνεχίζει την σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών αντεργατική, ανάλγητη και στην κυριολεξία καταδιωκτική

συμπεριφορά και στάση του, και υπείκων προφανώς στις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων, προσπαθεί και πάλι και επιδιώκει να καταργήσει και αυτό τούτο το συνταγματικά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένο δικαίωμα της Ομοσπονδίας μας για διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογική Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας, με την εισαγωγή νέων μορφών συμβάσεων εργασίας, των επιχειρησιακών συμβάσεων, πρωτόγνωρων για τα δεδομένα της ναυτικής εργασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ναυτεργασία διεθνώς».

Παράλληλα η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι με τις νέες ρυθμίσεις επιδιώκεται η διάλυσή της, ενώ καλεί τον κ. Βαρβιτσιώτη να τις αποσύρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα