«Πλούσια» η ατζέντα τρόικας-κυβέρνησης

Πολλά ανοιχτά μέτωπα παραμένουν μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας που συνεδριάζουν εκ νέου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι συναντήσεις θα αρχίσουν το πρωί και η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα ανοιχτά θέματα.

Μεταξύ αυτών, το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα, τον προϋπολογισμό του 2014, την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τον κώδικα

των δικηγόρων, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις.

Απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων

Εν τω μεταξύ, στο κενό οδηγήθηκε η συνάντηση (25/09) της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με εκπροσώπους της τρόικας, σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, οι δανειστές εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση, αν και δέχθηκαν να εξετάσουν την «κουρεμένη» συμβιβαστική πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τριετή προστασία των νέων μισθώσεων, και προστασία των παλαιών μισθώσεων, με κάποιες αλλαγές στις ρήτρες.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση του υπουργείου έκανε λόγο για 6 χρόνια προστασίας στις επαγγελματικές μισθώσεις, πρόταση την οποία απέρριψε η τρόικα χωρίς δεύτερη συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ότι η πλήρης απελευθέρωση θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον ενοικιαστών και ιδιοκτητών.

Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό με βάση το Μνημόνιο έπρεπε να έχει λήξει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκτός από το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, συζητήθηκε το θέμα των δημοσίων συμβάσεων, οι αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, το πρόβλημα της ρευστότητας καθώς και η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα