Πλοίο Κέρκυρα – Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων του Euroferry Olympia να βρίσκονται σε εξέλιξη, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών για τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν εν πλω. “Υπήρχαν πολύ έντονες φλόγες, στο πλοίο επικρατούσε πανικός”. Αυτή είναι η ιστορία των επιβατών του οχηματαγωγού Euroferry Olympia, σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι μετά τη διάσωσή τους από το περιπολικό

Monte Sperone. “Ο καπετάνιος του πλοίου, όταν ξέσπασε η φωτιά, πέρασε από όλες τις καμπίνες και συγκέντρωσε τους επιβάτες σε ένα μόνο κατάστρωμα, είπε στο ANSA ο κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, Felice Lodovico Simone Cicchetti. Στη συνέχεια. σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο καπετάνιος εγκατέλειψε το πλοίο “αλλά η εκκένωση δεν ήταν μια βόλτα στο πάρκο”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Οι φλόγες ήταν απίστευτα ψηλές, ήμασταν λίγα μίλια μακριά από το πλοίο όταν συνέβη”, είπε ο κυβερνήτης και πρόσθεσε: “Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη και γρήγορη που μέσα σε πέντε λεπτά έγινε αδύνατη η διαχείριση για τους επιβαίνοντες”.

” Το πλήρωμα μας έσωσε”

“Ακούσαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε στο αμπάρι, αλλά δεν είναι βέβαιο”, είπε στον ΣΚΑΙ ένας επιβάτης. “Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να φτάσει η φωτιά στο κατάστρωμα”, όπως σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ανταπόκριση του πληρώματος ήταν “απλά τέλεια”. “Ήταν πολύ οργανωμένοι. Το πλήρωμα μας έσωσε”, πρόσθεσε.

Έλληνες οδηγοί που ήταν στο πλοίο Euroferry Olympia μίλησαν στους δημοσιογράφους. “Ξυπνήσαμε από τις σειρήνες του πλοίου. Κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε. Οι περισσότεροι ήμασταν στις καμπίνες. Το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας. Άρχισαν να το “πνίγουν” οι καπνοί. Γίναμε δύο ομάδες και μας οδήγησαν στις βάρκες. Έχουν μείνει πίσω άλλα δύο άτομα που επικοινωνούν με τις Αρχές…” είπε ο κ. Γιώργος οδηγός φορτηγού από την Ελάσσονα που πήγαινε στην Ιταλία, “με το φορτηγό του να έχει πλέον καεί ολοσχερώς”, όπως τόνισε.

Η επιβίβαση στις λέμβους “έγινε γρήγορα και με ασφάλεια”, σημειώνουν οι επιβαίνοντες, ενώ “για καλή τύχη”, όπως αναφέρουν, πολύ κοντά στο τραγικό συμβάν έπλεε το ιταλικό σκάφος “Gardia di Finanza” της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), καθώς είχε δέσει τις προηγούμενες μέρες στο λιμάνι της Κέρκυρας και σήμερα τα μεσάνυχτα ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ιταλία ακολουθώντας την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή του οχηματαγωγού πλοίο “Euroferry Olympiα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλοίο Κέρκυρα – Euroferry Olympia, Συγκλονιστικές,ploio kerkyra – Euroferry Olympia, sygklonistikes