Αποστρατικοποίηση νησιών Ελλάδα: “Η εξοπλιστική ενίσχυση δεν αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο”

Συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφορικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τη δυνατότητα επέκτασης της στα 12 ναυτικά μίλια, από έξι που είναι σήμερα. Μία ημέρα μετά από τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της σύσκεψης των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες

ο Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, μιλώντας για “δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων που φανερώνουν επεκτατικές βλέψεις”. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε – κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης του – να αναφερθεί ξανά στους εξοπλισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες αγορές της Ελλάδας των πολεμικών μαχητικών Rafale και των φρεγατών Bellhara δεν πρόκειται να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Επιπλέον έθεσε για μια ακόμα φορά “ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, δίχως να παραλείψει να ζητησει – ξανά – αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει.Και όλα αυτά, ενώ στην αρχή των δηλώσεων του ο κύριος Ακάρ είχε χαρακτηρίσει τη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ως “θετική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποστρατικοποίηση, Ελλάδα, Αιγαίο”,apostratikopoiisi, ellada, aigaio”