Πληθώρα νέων έργων στη δυτική Αθήνα

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου και πραγματοποίησαν με τους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέψεις σε έργα που εκτελούνται σε Δήμους της Δυτικής Αθήνας με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και από το ΠΕΠ Αττικής.

Την Τρίτη 05-11-2013 επισκέφτηκαν με το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη τα έργα

που ολοκληρώνονται ως το τέλος Μαρτίου 2014 στο Περιστέρι και αφορούν:

• την Κατασκευή Σύγχρονου Κολυμβητηρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης.

• την Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού, 60 θέσεων, με διοικητικούς, βοηθητικούς χώρους, περιβάλλοντα χώρο με θέσεις στάθμευσης οχημάτων και παιδική χαρά.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Περιστερίου και εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου.

Την Παρασκευή 08-11-2013 επισκέφτηκαν με τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη έργα που υλοποιούνται στο Καματερό και αφορούν:

• την Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου με όλες τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης.

• την Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού, 60 θέσεων που ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο 2013.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Σαμόλης, Γεωργία Ερμίδου, Ιωάννα Πανταλάκη-Ανδριανοπούλου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού και εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στη συνέχεια υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, παρουσία και του Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων για πολιτιστικές δραστηριότητες στο Καματερό.

Την Κυριακή 10-11-2013, έγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας Ηρώων Ρίμινι από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου, τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο. Στο ηρώο της πλατείας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Ριμινιτών και έγινε κατάθεση στεφάνων. Το έργο αφορούσε μία σύγχρονη, βασισμένη σε βιοκλιματικά πρότυπα αστική ανάπλαση της πλατείας.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Κώστας Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στέλιος Μαριδάκης, Γιάννης Βλάχος, Αλέξανδρος Σαμόλης, Γεωργία Ερμίδου, Ιωάννα Πανταλάκη-Ανδριανοπούλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου δήλωσε σχετικά: «Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήσαμε ένα σύντομο οδοιπορικό στα έργα που εκτελούνται στους τρεις Δήμους. Ένα οδοιπορικό που θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους Δήμους. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι υλοποιούμε στο μέτρο του δυνατού τη δέσμευσή μας για την αναβάθμιση της περιοχής με σημαντικά έργα σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα