ΥΠΟΙΚ: Σε καλό κλίμα η συζήτηση και σύγκλιση με την τρόικα

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε μετά την σύσκεψη πως έγινε μια καλή συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών και πως «είμαστε σε φάση σύγκλισης». «Υπάρχει καλή θέληση για να συγκλίνουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το in.gr, για το θέμα της δόσης του 1 δισ. ευρώ ο ίδιος πρόσθεσε «είμαστε σε διαδικασία αλληλογραφίας για τα προαπαιτούμενα».

Για το ενδεχόμενο συμφωνίας με την τρόικα ώς τις 9 Δεκεμβρίου σημείωσε ότι οι πιθανότητες από 50-50 έχουν ανέβει στο 60-40.

Άλλο ανώτατο

κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στην συνάντηση ανέφερε πως με την τρόικα έγινε επανάληψη των τοποθετήσεων των δύο πλευρών και πως η ελληνική πλευρά μετέφερε το κλίμα που υπάρχει μέσα στα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δήλωσε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στην συζήτηση.

Το απόγευμα, στις 18:30 θα υπάρξει συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων με τον κ. Στουρνάρα και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουν εντατικά οι δύο ομάδες, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος προσθέτοντας ότι «εμμένουμε απολύτως σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός».

Νωρίτερα, μετά την σύσκεψη ανώτατη τραπεζική πηγή είχε δηλώσει για το θέμα των πλειστηριασμών: «Έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδας δεν διατυπώθηκαν προτάσεις για το ποιος θα θεωρηθεί «φτωχός δανειολήπτης», αλλά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει η κεντρική τράπεζα στη διαδικασία ρύθμισης των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Εν τω μεταξύ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ακόμη πως υπάρχει συμφωνία με την τρόικα να μην μπει λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και πως η τρόικας προκρίνει μια λύση για τα ΕΑΣ α λα ΕΛΒΟ.

Η ελληνική πλευρά επιμένει να διατηρηθεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρείας. Για το θέμα υπάρχει αλληλογραφία της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα