Πιστόλι Ζεφύρι: Έρευνες σε οικίες Ρομά

Ένα υπηρεσιακό πιστόλι, που είχε κλαπεί στις 31 Αυγούστου από διαμέρισμα αστυνομικού στην Καλλιθέα και ένα ακόμη πιστόλι και σφαίρες των 9mm, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη δεύτερη κατά σειρά επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε σπίτι του Ζεφυρίου. Ενώ εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια αν το πιστόλι αυτό της Αστυνομίας είναι το ίδιο με εκείνο, που εικονιζόταν σε φωτογραφία, που ανέβηκε στα social media από τους ίδιους τους… κατόχους του(!), σημειώνεται ότι στη διάρκεια της Αστυνομίας που έγινε με ισχυρή αστυνομική δύναμη, συνελήφθησαν

δύο νεαροί και μια γυναίκα και εξετάζεται η σχέση τους με όλα τα πάρα πάνω.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το πιστόλι που βρέθηκε και ήταν τυλιγμένο με ταινία-η Αστυνομία απαθανάτισε τη στιγμή της ανεύρεσής του με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα- όπως έγινε γνωστό έχει κλαπεί πριν από τέσσερις μήνες από διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Τα ρεπορτάζ τότε έκαναν λόγο για «μία ακόμη κλοπή όπλου αστυνομικού», καθώς το ζήτημα είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού κάθε τόσο κι ένας αστυνομικός προχωρούσε σε καταγγελία κλοπής του οπλισμού του. Οι διαρρήκτες στην Καλλιθέα, τρύπωσαν στο διαμέρισμα και εκτός από το υπηρεσιακό πιστόλι άρπαξαν χρυσαφικά και έγγραφα. Μπήκαν στο διαμέρισμα, στην αρχή βρήκαν λίγα χρήματα και στη συνέχεια μέσα σε μια ντουλάπα εντόπισαν ένα βαλιτσάκι όπου ο αστυνομικός είχε το όπλο και μια γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια. Αυτό το υπηρεσιακό πιστόλι ήταν τους μήνες που ακολούθησαν στα χέρια Ρομά κακοποιών!

Μια φωτογραφία «πληροφόρησε» την ΕΛΑΣ

Η φωτογραφία που ανέβηκε με όπλο της ΕΛ.ΑΣ. και το βίντεο που επίσης είχαν ανεβάσει Ρομά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόλις διέρρευσαν σε κάποια Μέσα Ενημέρωσης, φάνηκε ότι σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία, η οποία έδωσε την εικόνα ότι πληροφορήθηκε τα συμβάντα από τα Μέσα! Έγινε η πρώτη επιχείρηση παρουσία καμερών με κατάσχεση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης. Και ακολούθησε η δεύτερη, πιο στοχευμένη που έφερε στο φως τα δύο πιστόλια εκ των οποίων το ένα αστυνομικό. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης εγκληματικών υποθέσεων εμπλοκής συμμοριών που κατέχουν όπλα και διακινούν ναρκωτικά στη Δυτική Αττική, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ζεφυρίου.

«Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης», αναφέρεται «διενεργήθηκε έρευνα σε οικία στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εύχρηστα πιστόλια των 9 mm με γεμιστήρες και οκτώ (8) φυσίγγια των 9 mm .

Προ τετραμήνου η κλοπή

Επισημαίνεται ότι το ένα πιστόλι είχε κλαπεί προ 4μηνου από οικία αστυνομικού στην περιοχή της Καλλιθέας Αττικής. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 19 ετών καθώς και μια 37χρονη ημεδαπή. Η προανάκριση συνεχίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιστόλι Ζεφύρι, Έρευνες, Ρομά,pistoli zefyri, erevnes, roma