Πισίνα – τι να προσέχω: Απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία μου

Το καλοκαίρι έκανε και επίσημα την εμφάνισή του και μαζί του ξεκίνησαν και οι πρώτες θερμές ημέρες. Η τέλεια ευκαιρία για εξορμήσεις στη θάλασσα! Τι συμβαίνει όμως όταν η θάλασσα δεν βρίσκεται κοντά σας ή ο χρόνος σας είναι περιορισμένος; Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις δημόσιες πισίνες ή τις πισίνες των ξενοδοχείων; Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Είναι καθαρές;

Ίσως η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό μας είναι αν είναι καθαρές. Η απάντηση φυσικά είναι ότι αυτό εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη της. Οι πισίνες που ελέγχονται

για την καθαριότητά τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ οι περισσότερες έχουν χλωριωμένο νερό. Συνεπώς, είναι απίθανο να μολυνθεί κανείς από το νερό. Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από πισίνες όπου το νερό δεν ελέγχεται.

Χλώριο και επιδερμίδα;

Αν ανησυχείτε για το χλώριο, πρέπει να γνωρίζεται πως ξηραίνει το δέρμα και μπορεί να επιδεινώσει κάποιες δερματίτιδες (κυρίως την ατοπική δερματίτιδα). Αν ωστόσο, φροντίσετε αμέσως μόλις βγείτε από το νερό και την ηλιοθεραπεία, να κάνετε ντους και να χρησιμοποιήσετε μια λιπαρή αντηλιακή (ή με μια καλή ενυδατική, εάν δεν πρόκειται να επιστρέψετε στον ήλιο), η ξηροδερμία προλαμβάνεται. Η συμβουλή αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνον για όσους παρουσιάζουν δερματίτιδα, αλλά γενικά για όσους έχουν πολύ ξηρό δέρμα και εμφανίζουν εκζέματα.

Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι καθαρή;

Δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε αν το νερό μιας πισίνας είναι απολύτως καθαρό. Όμως σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στις οποίες πρέπει να δώσεις βάση πριν κολυμπήσεις:

Το νερό να είναι διαυγές χωρίς αφρούς

Η επιφάνεια της πισίνας να μην είναι γλοιώδης

Το χλώριο που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό να μην μυρίζει έντονα

Το χρώμα του νερού να μην πρασινίζει

Απαραίτητες προφυλάξεις  για την προστασία σας

Φροντίστε να κάνετε ντουζ πριν και μετά το μπάνιο με σαπούνι και χλιαρό νερό.

Πάντα μετά το μπάνιο να ξεπλένεστε με καθαρό νερό της βρύσης και να ενυδατώνετε το δέρμα με ενυδατική κρέμα ώστε να αποφεύγεται η ξηρότητα του δέρματος.

Μην κάνετε βουτιές μέσα στην πισίνα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το νερό τα μάτια, τα αυτιά και το δέρμα του προσώπου.

Το σκουφάκι κολύμβησης είναι απαραίτητο.

Μην χρησιμοποιείτε αντηλιακό και προϊόντα μακιγιάζ όταν πρόκειται να μπείτε στην πισίνα.

Η υγιεινή των ποδιών προϋποθέτει να μην περπατά κανείς ξυπόλυτος γύρω από την πισίνα γιατί παραμονεύουν οι μύκητες, διάφοροι ιοί και οι μυρμηγκιές.

Με τους τρόπους αυτούς προφυλάσσετε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους λουόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πισίνα –, Απαραίτητες,pisina –, aparaitites