Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022 αίτηση – gov: Με κωδικούς taxisnet στην πλατφόρμα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη του προγράμματος επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών με όνομα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή». Σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, η πλατφόρμα του προγράμματος θα ανοίξει κατά τα μέσα Ιουνίου, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται με διαπιστευτήρια Taxisnet / gov.gr. Για την υποβολή της αίτησης δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις

και εισοδηματικά κριτήρια.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με ειδική μοριοδότηση, με τις εξής κατηγορίες να έχουν προτεραιότητα:

νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματοςπολύτεκνες οικογένειεςμονογονεϊκές οικογένειεςΑμεΑΟ τρόπος υποβολής της αίτησης

Το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών θα αφορά περί τα 380.000 νοικοκυριά και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η μέση επιδότηση θα κυμανθεί ανάμεσα στα 300 και τα 400 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι με τις νέες συσκευές μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση έως και κατά 300 ευρώ ετησίως στο ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευές που θα μπορούν να αποσυρθούν είναι τα κλιματιστικά, τα ψυγεία, και οι καταψύκτες, ενώ σημειώνεται και ότι πρέπει να είναι λειτουργικά. Επομένως, δε θα γίνονται δεκτές συσκευές χαλασμένες. Με την απόσυρση της συσκευής ο δικαιούχος θα κερδίζει επιδότηση από 30% έως και 50% κατά την αγορά νέας συσκευής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση με κωδικούς Taxisnet στο gov.gr. Με την είσοδο στην πλατφόρμα θα χρειάζεται να έχουν τρία στοιχεία, τον αριθμό ταυτότητας, το ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής. Έπειτα θα δηλώνουν το είδος της συσκευής που ενδιαφέρονται να αλλάξουν. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, «ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει».

Οι προϋποθέσεις για  την επιδότηση

Παράλληλα στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αναφέρθηκε ο υπουργός. «Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται. Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας. Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές».

Έτσι, απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα