Πιο κοντά στην επανεκλογή ο Ομπάμα

Ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έχει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, σε τρεις βασικές πολιτείες οι οποίες συνήθως κρίνουν τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, του τηλεοπτικού δικτύου CBS News και της εφημερίδας The New York Times,

ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να εξασφαλίζει το 51% των ψήφων στη Φλόριντα έναντι 45% για τον δημοκρατικό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, 53% στην Πενσιλβάνια έναντι 42%, και 50% στο Οχάιο, έναντι 44% για το Ρόμνεϊ.

«Αν ήμασταν στις 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατούσε ευρέως στις βασικές πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσιλβάνια», ανέφερε ο Πίτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς υποψήφιος δεν κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ από το 1960, χωρίς να βρίσκεται επικεφαλής σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις τρεις πολιτείες.

Πολύ σημαντικό, λοιπόν, το προβάδισμα για τον Ομπάμα, ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες έως τις προεδρικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα