Πήγε η ψυχή στον…Κουλούρη!

Άλλη μια ανατροπή πρόσθεσε στο ενεργητικό του φέτος ο ΠΑΟΚ που βρέθηκε να χάνει με 0-1 από την Καλλονή (0-1 Περόνε, 36′) αλλά με γκολ των αλλαγών Βούκιτς (73′) και Κουλούρη (84′) πήρε τη νίκη με 2-1 και πήρε σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα και τα πλέι-οφ. Ο Δικέφαλος άργησε πολύ να πάρει μπροστά, αγχώθηκε ιδιαίτερα με το 0-1 αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να πάρει μια σημαντική νίκη και

να πάει με καλή ψυχολογία στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Με πλήθος αλλαγών ήταν η εντεκάδα που παρέταξε ο Γιώργος Γεωργιάδης ο οποίος είχε προβλήματα αναγκαστικών απουσιών ενώ ήθελε να προφυλάξει και αρκετούς ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή ήταν αυτή στη θέση του τερματοφύλακα όπου ο Γιακουμής πήρε φανέλα βασικού. Από εκεί και πέρα, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικάς και Σπυρόπουλος ήταν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, στα χαφ ήταν ο Μαντούρο και ο Νίνης, μπροστά τους ο Μάρτενς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Ολίσε και στην κορυφή της επίθεσης ο Χούσεν σε αυτό το 4-2-3-1 που προτίμησε ο Έλληνας τεχνικός. Με ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Περόνε ήταν και το σχήμα που παρέταξε ο Γιάννης Μαντζουράκης η ομάδα του οποίου έπαιξε μεν κλειστά αλλά έβγαινε συχνά στις αντεπιθέσεις.

Άγονο 20λεπτο

Απόλυτα άγονο ήταν το πρώτο 20λεπτο του αγώνα καθώς ο ΠΑΟΚ και η νέα ενδεκάδα που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματα της ενώ η Καλλονή τα κατάφερνε με ευκολία στα μετόπισθεν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα δε δημιουργήθηκε ούτε υποψία ευκαιρίας.

Σάλπι στην κορυφή και τρεις ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στη συνέχεια, ιδιαίτερα από το σημείο όπου ο Σαλπιγγίδης μεταφέρθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Χούσεν πήγε λίγο πιο προς τα αριστερά και δεξιά στην επίθεση ο Ολίσε. Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε τρεις φορές πολύ κοντά στο γκολ, είχε ένα οριζόντιο δοκάρι στο 20′ και θα μπορούσε άνετα να χριστεί σκόρερ και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Αναπάντεχο 0-1 με Περόνε

Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι με μία αντεπίθεση και μια ωραία συνεργασία Λεοζίνιο και Περόνε, είδαν τον τελευταίο να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Γιακουμή και να σκοράρει με πλασέ κάνοντας το 0-1 στο 36′. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να συνέλθει μέχρι το ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με στόχο άλλη μία ανατροπή…

Μέσα ο Βούκιτς, έξω ο Ολίσε

Ο Γεωργιάδης έπρεπε να ανακατέψει λίγο την τράπουλα στην ανάπαυλα. Η έμπνευση του ήταν να βάλει τον Βούκιτς στη θέση του Ολίσε με τον σέρβο να πηγαίνει πίσω από τον Χούσεν και τον Μάρτενς να τραβιέται προς τα αριστερά της επίθεσης.

“Σφυροκόπημα”, μέσα και ο Στοχ…

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ πήρε ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα παίζοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του χωρίς πάντως να κάνει την τεράστια ευκαιρία. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Στοχ αντί του Μάρτενς και περισσότερη δημιουργία με τον Δικέφαλο να “σφυροκοπεί” την αντίπαλη εστία.

Αλλαγή αντί για αποβολή!

Σημαντική φάση του αγώνα έγινε στο 59′ όταν ο Φουρλάνος έκανε σκληρό τάκλιν πάνω στο Γιακουμή και αντί να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί από τον Τοπούζη, έγινε αλλαγή από τον Μαντζουράκη στο ίδιο λεπτό και όλα συνεχίστηκαν σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Τελευταίο χαρτί ο Κουλούρης και 1-1 ο Βούκιτς!

Η πίεση του ΠΑΟΚ αυξανόταν κάθε λεπτό, το γκολ δεν ερχόταν και ο Γεωργιάδης έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί περνώντας στο ματς τον Κουλούρη αντί του Χούσεν στο 69′. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε επιτέλους το γκολ της ισοφάρισης με τον συνήθη ύποπτο Βούκιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Κέρασε…Κουλούρη και 2-1!

Το 1-1 ανέβασε την ψυχολογία παικτών και κερκίδας που “έσπρωχνε” και αυτή όπως μπορούσε. Τελικά, ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης που “λύτρωσε” την ομάδα του με ωραίο γκολ στο 84′ το οποίο έγραψε το 2-1 και ολοκλήρωσε άλλη μια ανατροπή για τον ΠΑΟΚ φέτος…

Γκολ: Βούκιτς 73′ (σουτ), Κουλούρης 84′ (σουτ) / Περόνε 36′ (σουτ)

Κίτρινες: Χωριανόπουλος 44′ , Φουρλάνος 53′, Κεϊτά 67′

Κόκκινη:

Δοκάρι: Σαλπιγγίδης 20′ (σουτ)

ΠΑΟΚ:Γιακουμής, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (Στοχ 57′), Νίνης, Ολίσε (Βούκιτς 46′), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (Κουλούρης 69′).

Καλλονή: Μάππας, Ζακουανί, Βαλιός, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κεϊτά (Σιλιγαρδάκης 67′), Καλτσάς, Φουρλάνος (Γκαμπούγιου 60′), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (Γκαρσία 79′).

Διαιτητής:Τοπούζης (Θράκης)

Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Καρταγκιοζόπουλος (Πιερίας)

Θεατές: 8.000

πηγη:inpaok

Keywords
Τυχαία Θέματα