Περιστέρι κλινική – κορονοϊός: Νοσηλευτικό προσωπικό με συμπτώματα εργαζόταν

Περιστέρι κλινική – κορονοϊός: Αναφορά στο τι συνέβη στις δύο κλινικές “Ταξιάρχαι” και “Κασταλία” έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Ερωτηθείς σχετικά με τις παραλείψεις στις δύο προαναφερθείσες δομές, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης. “Είναι σημαντικό σε επιδημίες σε χώρους υγειονομικούς να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης. Με την παραμικρή ένδειξη άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άτομα

που παρουσιάζουν συμπτωματολογία συμβατή με τον ιό πρέπει να ελέγχονται, να απομονώνονται.

Προέκυψαν κάποια δεδομένα αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και του πρωτοκόλλου, τα οποία θα αναφερθούν σε σχετικό σημείωμα του ΕΟΔΥ. Σε άλλη παρόμοια περίπτωση, νοσηλευτικό προσωπικό είχε συμπτώματα. Και δεν είναι το πρώτο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα τόσο στην πατρίδα μας όσο και σε άλλες χώρες, όπου δεν τηρείται το πρωτόκολλο. Το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας είχε συμπτώματα λοίμωξης και του επετράπη να συνεχίσει να δουλεύει. Δεν ελέγχθηκε ποτέ για τον ιό. Δεν πρέπει να κυνηγήσουμε τη λεπτομέρεια για τη δημοσιογραφική μας περιέργεια, είναι να κατανοήσουμε τον μηχανισμό για τον οποίο συμβαίνει. Και είναι κατά κανόνα και πάντοτε ο ίδιος: Έχει αμελήσει κάποιος να ελέγξει μια ευπαθή ομάδα, αλλά και να ελεγχθεί και ο ίδιος, που ανήκει σε νοσηλευτικό προσωπικό. Θέλει πάρα πολλή προσοχή, θέλει εκπαίδευση, θέλει επαγρύπνηση” ανέφερε.

Αργότερα, πρόσθεσε φανερά εκνευρισμένος: “Είναι υποχρέωση του προσωπικού των κλινικών, και ειδικά αυτών που τελούν αιμοκάθαρση, να τηρούν το πρωτόκολλο του Universal Maskin για την προστασία και τους κανόνες ασφαλείας. Είναι υποχρέωσή τους να φορούν μάσκες. Είναι υποχρέωσή τους να αντιμετωπίζουν κάθε ασθενή, αλλά και τους εαυτούς τους, σαν να είναι μολυσμένοι και δεν πρέπει να μεταδώσουν τον ιό.

Ασθενής στην κλινική “Ταξιάρχαι”: Δεν με έλεγξε κανένας

Δύσκολες στιγμές περνούν οι ασθενείς της κλινικής “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, λόγω των θυμάτων και των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού. Σοβαρές είναι οι καταγγελίες για ελλιπή μέτρα προστασίας στην κλινική, αφού σύμφωνα με ασθενείς δεν υπήρχε κανένα μέτρο προφύλαξης. Σύμφωνα με τον Φώτη Μητρόπουλο, ασθενή της κλινικής, τα μέτρα προστασίας ήταν ανύπαρκτα. Ο κ. Μητρόπουλος περιγράφοντας την επίσκεψή του, χθες το πρωί, στην κλινική, τόνισε πως δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας, ενώ δεν υπήρχε και καμία ενημέρωση για το τι έχει συμβεί στην κλινική.

“Δεν με έλεγξε κανένας. Αν ήξερα, θα είχα φύγει”. Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς κανένα μέσο προστασίας, έκανε την εξέτασή του και αφού πήρε τα αποτελέσματα έφυγε. “Έχω πάει σπίτι μου και ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω χαμός. Οπωσδήποτε αναστατώθηκα”. Ο κ. Μητρόπουλος, επικοινωνώντας με τις αρχές, ενημερώθηκε ότι πρέπει να μείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα και περιμένει το αποτέλεσμα του τεστ που έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα