Περισσότερη αστυνόμευση προαναγγέλλει ο Ν. Δένδιας

Αύξηση των αστυνομικών στους δρόμους μέσω αναδιάρθρωσης των σωμάτων ασφαλείων προανήγγειλε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, από την Καλαμάτα όπου προήδρευσε σύσκεψης για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι πρόκειται να κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

«Η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση», σχολίασε.

Για τον ίδιο, παρά τα όσα έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες κράτησης –και όχι μόνο- των μεταναστών στα κέντρα κράτησης, η ύπαρξή τους είναι «επιτυχημένη», αφού «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας». Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από την αναδιάρθρωση στην αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο, για την φύλαξή του και θα σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.

«Το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες και απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε - όπως τα παλιά χρόνια - 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;», σχολίασε.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ' ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα