«Πέρασε» και στην Πορτογαλία ο προϋπολογισμός λιτότητας

Εγκρίθηκε σήμερα (Τρίτη) από το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο προϋπολογισμός για το 2013 που επιβάλει μέτρα πρωτοφανούς λιτότητας. Τον προϋπολογισμό υιοθέτησε η πλειοψηφία που υποστηρίζει την κεντροδεξιά κυβέρνηση ενώ το σύνολο της αντιπολίτευσης ψήφισε κατά του προϋπολογισμού.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013 αποτελεί άλλο ένα αποφασιστικό βήμα στο δρόμο της εξυγίανσης» ανέφερε

σε δηλώσεις του πριν από την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ.

«Οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες που περιβάλλουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2013 είναι σημαντικοί» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται.

«Λέμε όχι στην τρόικα και σ' αυτές τις πολιτικές», «Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτή την πολιτική πριν μας τελειώσει αυτή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές.

«Είναι κλοπή, ο λαός είναι αυτός που πληρώνει», «μισθοί μπλοκαρισμένοι, μέλλον υποθηκευμένο», «ανεργία στην Πορτογαλία, εθνική ντροπή», φώναζαν διαδηλωτές, οι οποίοι έδειχναν κόκκινες κάρτες, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα