Σφοδρή κριτική από την Α. Παπαρήγα

«Προκλητικό ψέμα» χαρακτήρισε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα «τα περί ανάσας για το λαό» μετά τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα. Η κ. Παπαρήγα παραχώρησε συνέντευξη τύπου επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματος για μονομερή διαγραφή του χρέους, που συνδέεται με την αποδέσμευση από την ΕΕ, αλλά και τη λαϊκή εξουσία. Η πολύπειρη πολιτικός βλέπει πως από την 1η Ιανουαρίου 2013 που θα εφαρμοσθούν τα νέα

μέτρα «η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση».

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ τόνισε επίσης πως, «η συμφωνία που έγινε χθες περιλαμβάνει κλιμάκωση νέων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, που μπορεί άμεσα να μην πάρουν τη μορφή ενός συγκροτημένου Μνημονίου, αλλά η μνημονιακή πολιτική θα είναι διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι το 2030, λαμβάνοντας υπόψη τη μη ασφαλή -κατά την γνώμη μας- πρόβλεψη ότι το χρέος θα φθάσει το 2020 το 124% του ΑΕΠ».

Διευκρίνισε πως «σε περίπτωση απόκλισης δημοσιονομικών στόχων θα αφαιρείται αυτόματα από τον λαό ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα μεταφέρονται τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις σε διακριτό λογαριασμό πληρωμής του χρέους, ενώ μιλούν για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που σημαίνει ότι τα πάντα θα είναι ακριβότερα για τον λαό».

Αναφερόμενη ειδικότερα στο κομμάτι της συμφωνίας που αφορά την επαναγορά ελληνικού χρέους, αναρωτήθηκε «από πού είναι σίγουροι ότι οι ιδιώτες θα δεχθούν;» και προειδοποίησε πως «ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος: Μήπως στην ουσία έχουμε νέο "κούρεμα" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που σημαίνει χαριστική βολή;».

Από το σχολιασμό της κ. Παπαρήγα δε ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ: «δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ζωής του λαού, χωρίς γραμμή αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής» χαρακτηρίζοντας απάτη «όλα τα άλλα που ακούγονται είτε από την τρικομματική κυβέρνηση, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα», καθώς «είτε υποτιμούν τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, είτε το ξέρουν και κοροϊδεύουν τον λαό ότι αρκεί μια καλύτερη κυβέρνηση και τα πράγματα θα λυθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα