Πέφτουν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα πολύ δύσκολα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων και οι χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η πτώση των βάσεων αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των φυσικομαθηματικών και πολυτεχνικών σχολών του 2ου και 4ου επιστημονικού

πεδίου .

Σίγουρη θεωρείται η καθοδική πορεία των βάσεων σε φυσικομαθηματικές σχολές και στα τμήματα Χημείας, ενώ ο πήχης χαμηλώνει στα τμήματα Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ.α.

Οι χειρότερες επιδόσεις σε Βιολογία και Χημεία και ο σταθερός αριθμός θέσεων στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα ιατρικά τμήματα θα έχουν πτωτική πορεία.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση για τις περισσότερες σχολές στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Η πτώση θα είναι μεγαλύτερη σε τμήματα που εδρεύουν σε μεγάλες πόλεις (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.)

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι θα κινηθούν οι βάσεις σε κτηνιατρικές και φαρμακευτικές σχολές.

Πτώση βάσεων αναμένεται και για την πλειονότητα των τμημάτων που εντάσσονται στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το Έθνος, σε περσινά υψηλά επίπεδα και ενδεχομένως και λίγο παραπάνω θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής σε Νομικές σχολές Φιλολογικές και Ψυχολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα