Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα σε όλα τα Δωδεκάνησα η 70ή επέτειος ενσωμάτωσής τους με την Ελλάδα, και σε όλα τα νησιά πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις με παρελάσεις και παραδοσιακές γιορτές.

Στο πλαίσιο των εορτασμών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στη Νίσυρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχτηκε σε επίτιμο δημότη.

«Με

την ευκαιρία αυτή, και τιμώντας εμπράκτως την σημερινή μεγάλη επέτειο, επιτρέψατέ μου να σας εκθέσω τα όσα συνάγονται, με βάση το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου, από τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα:

Πρώτον, τα εν λόγω συμπεράσματα δεν αφορούν μόνο την υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Χώρας μας αλλά και την συνακόλουθη υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο και θεμελιώδες μέρος του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

Κατά λογική ακολουθία, κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπολος.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων», τόνισε.

Το άρθρο Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα