Παυλόπουλος: Αγώνας για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη

Ακόμη ένα μήνυμα παραμονής στην Ευρωζώνη έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

«Στην Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες ώρες, δίνουμε μια μάχη και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων τη δίνει από κοινού», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «παρά τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, ο αγώνας είναι κοινός για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, διαβεβαίωσε ότι «παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε, είμαστε δίπλα σας. Και είμαστε αρκετά δυνατοί, πάντοτε δυνατοί για να σας στηρίζουμε στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού».

Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τις σημαντικές του διαβεβαιώσεις, αλλά και για την διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, τόνισε ότι «οι Κύπριοι πολίτες δεν μπορούν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Παράλληλα, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, για το γεγονός, ότι «η Ελλάδα με σαφήνεια τονίζει ότι ούτε δέχεται, ούτε επιθυμεί, ούτε προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα νέο εγγυητικό πλαίσιο για την Κύπρο».

Εξάλλου, νωρίτερα ο κ. Ομήρου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο η κα Κωνσταντοπούλου όσο και ο κ. Ομήρου επαναβεβαίωσαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των δύο Κοινοβουλίων στους αγώνες των δύο λαών για Δικαιοσύνη, δίνοντας έμφαση στην «κρισιμότητα των στιγμών» και στέλνοντας μηνύματα ότι «Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν μοχλό ασφάλειας και σταθερότητας στη περιοχή».

Η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «άθλια τα όσα ακούγονται περί εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μοχλός εκβιασμού εναντίον των λαών». «Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα της Ελλάδας για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης», δήλωσε τέλος ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα