ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο

Το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος την Πέμπτη.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος θα ζητήσουν να αλλάξουν τα χρονοδιαγράμματα, αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

επιμένει σε εκλογή αρχηγού στις 18 Μαρτίου. Επιπλέον, θα παρουσιάσει κείμενο θέσεων με τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στο οποίο καταγράφει τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος και έχουν συνυπογράψει στενοί συνεργάτες του κ. Λοβέρδου και βουλευτές, όπως οι κύριοι Χρήστος Αηδόνης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Δημήτρης Τσιρώνης, Μιχάλης Τιμοσίδης και οι κυρίες Θεοδώρα Τζάκρη, Μένη Μαλλιώρη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όσον αφορά στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει διαμηνύσει στους στενούς συνεργάτες του και στους βουλευτές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για τις βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, εφόσον αποφασιστεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προέδρου, τότε μπορεί το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο για να καθορίσει τη σειρά και τον χρόνο των διαδικασιών.

Εξάλλου, στελέχη του Κινήματος υποστηρίζουν πως οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και στις 3 ή 4 Μαρτίου.

Τέλος, από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου εκτιμάται, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πιθανότατα θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα πράξει η πλευρά που εκφράζεται από τον Χάρη Καστανίδη και τη Λούκα Κατσέλη.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα