Αυστρία: «Δώστε για να… σωθείτε»

Περαιτέρω απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας αποτελεί η χθεσινή πρόταση -προσβολή στο εθνικό συναίσθημα- του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου Κρίστοφ Λάιτλ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ «συστήνει», με επιτακτικό μάλιστα τόνο, στην Ελλάδα να προχωρήσει «στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών», για να μας δει η Ευρώπη με καλύτερο… μάτι!

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάιτλ ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά

για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί». Παράλληλα, με μια δήλωση βαθιάς… κατανόησης και συμπαράστασης προς τους Έλληνες αναγνώρισε πως μια τέτοια ενέργεια σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, ωστόσο θα… μετρίαζε το αρνητικό κλίμα, επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας.

Οφείλουμε πάντως να πούμε πως η πρόταση του κ. Λάιτλ δεν είναι καινοφανής, καθώς προ καιρού έτεροι γερμανόφωνοι «καλοθελητές» σύστηναν με σαρδόνιο ύφος στην ελληνική κυβέρνηση την πώληση μερικών βραχονησίδων, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ενώ ξένες ιστοσελίδες αναρτούσαν σχετικές αγγελίες πώλησης τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης είχε καταθέσει σχετικό ερώτημα στην ελληνική βουλή αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, όπως τα περισσότερα αυτή την εποχή σε αυτή τη χώρα, έμεινε αναπάντητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα