Παραμύθια παιδικά: Αγαπημένα και κλασσικά

Τα παιδιά θέλουν συνέχεια να τους διαβάζουν παραμύθια οι γονείς τους ή η γιαγιά και ο παππούς τους. Ειδικά δε, πριν την ώρα του ύπνου, είναι το καλύτερό τους. Από τα πιο αγαπημένα παιδικά παραμύθια, που μένουν κλασσικά μέχρι τις μέρες μας, είναι τα βιβλία των αδελφών Γκριμ, όπως είναι «Η Ωραία Κοιμωμένη» και «Η Χιονάτη». Αυτά βέβαια έχουν γίνει και ταινίες από τον Walt Disney, που επίσης τα μικρά παιδιά, λατρεύουν να τις βλέπουν ξανά και ξανά.

Αν λοιπόν είσαι και συ μαμά με μικρά

παιδιά ή  ανίψια ή είσαι δασκάλα και θέλεις να τους πεις μία όμορφη ιστορία την επόμενη φορά, σου έχουμε εδώ συγκεντρώσει τα καλύτερα κλασικά παραμύθια  ώστε να διαλέξεις.

Κλασικά παραμύθια για παιδιά1. Πινόκιο

Μια ξύλινη κούκλα, ο Πινόκιο, του Τζεπέτου και η νεράιδα που του δίνει ζωή μας  θα μάθουν ότι δεν είναι σωστό να λέμε ψέματα, αφού θα μεγαλώσει η μύτη μας!

2. Ο παπουτσωμένος γάτος

Ένας γάτος που μιλάει, φοράει μπότες, και τον κληρονομεί ο γιος ενός μυλωνά. Στην αρχή θα του κάνει λίγο την ζωή δύσκολη, αλλά θα τον βοηθήσει να κερδίσει και πολύ χρυσάφι στο τέλος!

3. Σταχτοπούτα

Ένα από τα αγαπημένα παραμύθια των μικρών κοριτσιών. Η Σταχτοπούτα ζει με την κακιά μητριά και τις κόρες της, μετά τον θάνατο και του πατέρα της. Έχει γίνει η υπηρέτριά τους και ζει στην σοφίτα, με μόνη της παρέα τα ζωάκια. Θα πάει όμως με την βοήθεια της καλής της νεράιδας στο παλάτι για τον χορό, όπου θα γνωρίσει τον πρίγκιπα.

4. Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι

Άλλη μία κακιά μητριά συναντάμε εδώ με δηλητηριασμένο μήλο. Η Χιονάτη που ήταν μία μελαχρινή με κόκκινα χείλη, όμορφη πριγκίπισσα, βρίσκεται να ζει στο δάσος, ζει με επτά νάνους. Την ερωτεύεται το πριγκιπόπουλο, αφού την σώζει από σχεδόν θάνατο.

5. Η ωραία κοιμωμένη

Μία πριγκίπισσα που αγαπήσαμε όλοι μέσα από την ταινία της Ντίσνεϊ. Θα τρυπηθεί από την μαγική βελόνα της κακιάς μάγισσας και θα πέσει σε βαθύ ύπνο. Όμως μόλις την φιλήσει ο όμορφος πρίγκιπας, θα ξυπνήσει.

6. Χάνσελ και Γκρέτελ

Δύο αδέρφια μικρά αφού έχουν χαθεί στο δάσος, βρίσκουν ένα σπίτι από γλυκά που όμως μένει μία μάγισσα, που τα φυλακίζει. Τα κρατάει εκεί μαζί της, αλλά μετά από διάφορες περιπέτειες θα βρεθούν ελεύθερα, με πλούτη μαζί με τον πάτερα τους.

8. Κοκκινοσκουφίτσα

Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα πάει να δει την άρρωστη γιαγιά της, την οποία τρώει στο μεταξύ ο κακός ο λύκος. Τελικά θα τις σώσει ένας κυνηγός που τις βγάζει από την κοιλιά του λύκου. Ακόμη ένα παραμύθι που θυμόμαστε οι μεγάλοι και αρέσει σίγουρα στα παιδιά.

9. Η πεντάμορφη και το τέρας

Εδώ μία πολύ όμορφη κοπέλα βρίσκεται να ζει σε ένα μεγάλο κάστρο, με τον ιδιοκτήτη του, που είναι ένα τέρας. Όλα τα έπιπλα και τα πιάτα είναι μαγεμένα και μπορούν να μιλάνε.  Όμως θα δούμε μία πολύ ξεχωριστή ιστορία αγάπης που θα έχει για ακόμη μία φορά ευτυχισμένο τέλος, αφού έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Keywords
Τυχαία Θέματα