Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ

Την παραίτηση τη δικιά του και της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, υπό το βάρος των διαδηλώσεων και της απαίτησης της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

«Έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου», τόνισε ο Μποκ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο «να αποκλιμακώσει την πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα».

Παράλληλα, ο Εμίλ Μποκ κάλεσε το κοινοβούλιο

να χορηγήσει το συντομότερο δυνατόν ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της χώρας. Ο Μποκ κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο από τις βουλευτικές εκλογές του 2008.

Η υποβολή της παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση Μποκ τους τελευταίους μήνες.

Από εδώ και πέρα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου αναμένεται να ορίσει εντολοδόχο πρωθυπουργό, την ίδια στιγμή που οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο θα αρχίσουν άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα