Παπούλιας: Θα μείνουμε όρθιοι…

Μήνυμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα, ενόψει του νέου έτους, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, διατύπωσε την άποψη πως οι μεγάλες δυσκολίες πέρασαν και πως πλέον υπάρχει «αχτίδα φωτός» για τη χώρα.

Η προηγούμενη χρονιά «δοκίμασε τις αντοχές του λαού σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο Πρόεδρος και συμπλήρωσε πως «παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα

θα μείνει όρθια», καθώς «συστρατεύθηκαν όλες οι δυνάμεις των Ελλήνων και υπάρχει τώρα πια η προοπτική να υπερβούμε την οικονομική κρίση, να φτάσουμε στη διέξοδο ανάκαμψης και ανάπτυξης, ώστε να παραδώσουμε την πατρίδα στις επόμενες γενεές για ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφερόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, σημείωσε πως η παρουσία του ελληνισμού σε διάφορες χώρες «αποτελεί ιστορικό και πολιτισμικό τεκμήριο του δυναμισμού του, της αντοχής και της δημιουργικότητάς του». Σήμερα, μάλιστα, οι δεσμοί που ενώνουν τους Έλληνες πρέπει να γίνουν «πιο στέρεοι, πιο δυνατοί και να επικρατήσει ομοψυχία στην αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τη χώρα, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα».

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, ο Πρόεδρος επεσήμανε πως η κρίση μπορεί να ειδωθεί ως ευκαιρία για όσους αγωνίζονται και δεν φοβούνται τις δυσκολίες: «Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται, όσοι έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν αδιάκοπα και να μετατρέψουν, όπως εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού, την κρίση σε ευκαιρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα