Παπανδρέου: Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ, η Μέρκελ το ήθελε (video)

Στις 23 Απριλίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο πρώτο μνημόνιο από το Καστελόριζο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ μίλησε για τη θητεία του, για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, για το «λεφτά υπάρχουν» αλλά και για το… δημοψήφισμα.

«Λεφτά

υπάρχουν αν»

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και τον τότε επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο: «Ας μην έκανε την στατιστική απάτη ο κ. Καραμανλής, ας μας έλεγε ποια ήταν τα πραγματικά νούμερα, ας μας έλεγε και ο κ. Προβόπουλος ότι το 2008, του είπαν στο ΔΝΤ ότι το χρέος θα πήγαινε πιθανώς μέχρι και 800%.»

Για το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» είπε ότι η τοποθέτησή του ήταν: «Λεφτά υπάρχουν εάν. Το εάν το απέκρυψαν. Γιατί το απέκρυψαν; Διότι ουσιαστικά έλεγα για όλα τα αρνητικά, τα κατεστημένα, τις δυσκολίες που είχε η χώρα μας και θα έπρεπε να αλλάξουν. Γιατί έλεγα ακριβώς. Και αν θέλετε δες τε τους λόγους μου».

Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ, η Γερμανία το ήθελε

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ. Το ξέρουν όλοι πια και είναι γεγονός πια αυτός ο μύθος. Η Γερμανία ήθελε το ΔΝΤ. Θα με κατηγορούσαν αν δεν είχα κάνει αυτό που έκανα να συναντήσω τον οποιονδήποτε, τον κ. Στρος Καν, τον Πούτιν, τον πρωθυπουργό της Κίνας, τους Σαουδάραβες, τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας για να δω αν μπορούσα να βρω τρόπους χρηματοδότησης της χώρας μου».

Στην… κουζίνα με τον Στρος Καν

Η Σία Κοσιώνη που πήρε τη συνέντευξη ρώτησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την πολυσυζητημένη συνάντηση που είχε με τον Στρος Καν στο Νταβός μέσα σε μία κουζίνα, με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ να απαντά: «έτσι και αλλιώς κάναμε 100 συναντήσεις στο Νταβός. Θέλω όμως να πω ότι το πραγματικό απαράδεκτο δεν ήταν στην κουζίνα. Το απαράδεκτο ήταν το μαγειρείο του 2009 με τα ψεύτικα στοιχεία του κ. Καραμανλή, της κυβέρνησης Καραμανλή, όταν τελικά μας κατηγόρησαν για απάτη».

Το κίνημα των αγανακτισμένων

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε το κίνημα των αγανακτισμένων λέγοντας: «στόχος του ήταν να παραπλανήσει από το πραγματικό πρόβλημα, πρώτα απ’ όλα να υλοποιήσουμε το μνημόνιο το γρηγορότερο διότι όσο έχουμε καθυστερήσει τόσο ταλαιπωρείται ο ελληνικός λαός. Zήσαμε εποχές που δεν μπορούσαμε καν ως βουλευτές να μιλήσουμε σε ανοιχτές εκδηλώσεις» και έκανε λόγο για «συστηματική προβοκάτσια εναντίον κάθε βουλευτή που είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

H 28η Οκτωβρίου και το δημοψήφισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα