Παπαμιμίκος: Κάποιοι προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε «μπαχαλάκηδες»

Για «αδίστακτο αυταρχισμό» κατηγορεί τους φοιτητές, που προκάλεσαν επεισόδια νωρίτερα το πρωί στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Με το “έτσι θέλω” μια χούφτα “μπαχαλάκηδες” ματαίωσαν σήμερα τη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού,

προσβάλλει το ελληνικό πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Παπαμιμίκος καλεί όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις «να καταδικάσουν τις πρακτικές της βίας και του αυταρχισμού και να απαιτήσουν σεβασμό στους νόμους, στους χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους που τόσα βάρη σηκώνουν για τις σπουδές τους». Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, «σήμερα που η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της «είναι αδιανόητο να επιμένουν κάποιοι να προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε “μπαχαλάκηδες”. Είναι, επιτέλους, καιρός να τελειώνουμε μ’ αυτές τις λογικές».

Διαμηνύει επίσης πως «για όσους επιχειρούν καταλήψεις, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους νόμους, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται». Όπως αναφέρει, «στα πανεπιστήμια ισχύει ό, τι και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, όταν συντελούνται έκνομες πράξεις (Ν. 4009/2011). Στη χώρα που γεννήθηκε η Παιδεία και ο Πολιτισμός, δεν μπορεί να συνεχίζονται εικόνες ντροπής σαν τη σημερινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα