ΠΑΟΚ Ξάνθη συνιδιοκτησία: Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης για την επίμαχη υπόθεση

ΠΑΟΚ Ξάνθη συνιδιοκτησία: Ο νομικός Γρηγόρης Ιωαννίδης, εξειδικευμένος στο αθλητικό δίκαιο μίλησε στον «Metropolis 95.5 FM» για την υπόθεση του ΠΑΟΚ τονίζοντας πως είναι μια πολιτική απόφαση. «Η υπόθεση του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει ιδιαίτερες πτυχές καθώς δε βασίζεται τόσο σε νομικές αποφάσεις, όσο σε πολιτικές. Υπάρχει έντονη πολιτική χροιά και η επιστήμη του αθλητικού δικαίου λαμβάνει δευτερεύοντα

ρόλο. Είναι σημαντικό να αποδειχθεί αν υπάρχει ως πραγματικό γεγονός συνιδιοκτησία. Αυτό αποδεικνύεται μόνο με στοιχεία. Αν υπάρχουν και αν αποδεικνύουν ότι υπάρχει συνιοδιοκτησία. Αν το πιστοποιούν, πρέπει να υπάρχει εφαρμογή των κανόνων.

Πρέπει ταυτόχρονα με την απόφαση να δίνεται και το σκεπκτικό για να μπορέσει να μελετήσει η κάθε πλευρά αν υπάρχει νομική βάση. Πρέπει να τονίσουμε πως τόσο η κατηγορούσα αρχή, όσο και ο καταγγέλων, ο Ολυμπιακός δηλαδή, έχουν το βάρος της απόδειξης, όχι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει συνιδιοκτησία, με βάση τα στοιχεία. Το πόρισμα της ΕΕΑ θα πρέπει να τα συμπεριλαμβάνει όλα αυτά, δεν μπορείς να βγάζεις δημόσια την εισήγηση, χωρίς να δείχνεις ποια είναι τα στοιχεία. Δεν πιστεύω ότι είναι ενοχοποιητικό στοιχείο και αυτό βασίζεται στην ανάλυση των κανόνων δικαίου και τις αποφάσεις των FIFA και UEFA και του CAS.

Το να έχει π.χ. συγγενής του προέδρου του ΠΑΟΚ αγοράσει ένα γήπεδο δεν είναι στοιχείο που πιστοποιεί συνιδιοκτησία. Θα πρέπει να έχουν αγοραστεί μετοχές, ένα 50% για τις χώρες της ΕΕ και 30% για τη Βρετανία. Θα πρέπει να σχετίζεται ο πρόεδρος ή άλλο μέλος του δ.σ. του ΠΑΟΚ, να έχει μετοχές της Ξάνθης. Αν δεν υπάρχει αυτό, βλέπω πολύ δύσκολο να πιστοποιηθεί η κατηγορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα