Πανούσης: Ανάκληση της διαταγής, ΕΔΕ και παραιτήσεις

«Χιονοστιβάδα» εξελίξεων δημιουργήθηκε από το χθεσινοβραδινό έγγραφο του κλαδάρχη Μετανάστευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, υποστρατήγου στο βαθμό, σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών, αλλά και μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε ΕΔΕ για την υπόθεση,

καθώς και την έκπληξή του…!

«Η διαταγή εκδόθηκε παράτυπα, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» τόνισε ο κ. Πανούσης, κάνοντας λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης». «Εμφανίζεται ένα σημείωμα, ανακάλεσα τη διαταγή πρωί πρωί, διέταξα να γίνει ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις», ανέφερε ο ίδιος και παραδέχθηκε πως υπάρχει «εσωτερικό διοικητικό θέμα».

«Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί. Ανταλλάσσουμε απόψεις, συζητούνται διάφορα», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μία απόφαση από μόνο τους».

«Εμφανίστηκα ότι ανοίγω τα κρατητήρια, τα κέντρα αλλοδαπών», είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε ότι έμεινε «με το στόμα ανοιχτό», κατηγορώντας όσους αντέδρασαν έντονα ότι δεν του τηλεφώνησαν για να διασταυρώσουν την είδηση.

Ο υπουργός άφησε, επίσης, αιχμές κατά του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «προκαλεί εντύπωση η αυτόματη αντίδρασή του, χωρίς να έχει εξακριβώσει την εγκυρότητα της είδησης» που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης. «Πώς βγήκαν οι ανακοινώσεις; Πέντε λεπτά μετά από μια είδηση της τηλεόρασης που δεν είχε καν διασταυρωθεί;», διερωτήθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός στράφηκε και κατά των ΜΜΕ, αλλά και ιδιαίτερα του ΣΚΑΪ που πρώτο παρουσίασε την επίμαχη διαταγή. «Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτή την είδηση δεν ήξεραν ότι θα δημιουργήσουν τέτοιο πανικό; Ήταν αφελείς; Είναι δυνατόν να πληροφορείται κάποιος ένα έγγραφο χωρίς υπογραφή πολιτικού και να δημιουργείται κατάσταση πανικού; Είναι δεοντολογία αυτό; Είναι αφέλεια;», διερωτήθηκε.

«Καμία σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός των Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε, πως «το έγγραφο για τους μετανάστες εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης».

Keywords
Αναζητήσεις
γιαννησ πανουσησ
Τυχαία Θέματα