Δημοσκόπηση: Η βάση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει τον Σαμαρά

Την πλάτη του στον Αντώνη Σαμαρά γυρνάει η πλειοψηφία του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την

μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση», το 70,6% απαντά αρνητικά, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ». Ο πρώην Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 73,1% αρνητικές γνώμες σε αυτό το ερώτημα.

Είναι ακομα σημαντικό πως πάνω από τους μισούς Έλληνες (51,8%) εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερη, αν είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Μόνο το 20% πιστεύει πως η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν είχε επανεκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58,6%) εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (57%) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 22,1 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση

Keywords
Τυχαία Θέματα