Πανικός από τους 30-39 και 40-44 για τα ραντεβού: Ανοίγουν νέα εμβολιαστικά κέντρα

Άνοιξε το βράδυ της Μ. Τετάρτης η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμών για τις ηλικίες 40-44 ετών. Ηδη στέλνονται μαζικά SMS από το emvolio.gov.gr σε όσους από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση. Για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση,

η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο στις 8 το πρωί. Μάλιστα, η προθυμία των 40άρηδων ήταν τέτοια που έκλεισαν αμέσως τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τα μέσα… Ιουνίου προκαλώντας προσωρινό «έμφραγμα» στο σύστημα που δεν έδειχνε διαθέσιμες ημερομηνίες. Λίγη ώρα πάντως μετά το πρώτο σοκ του συστήματος, άνοιξαν ραντεβού ακόμη και για αύριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθούν απόψε οι εμβολιαστικές γραμμές για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν. «Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε σήμερα το απόγευμα, θα υπάρξει άμεσα, απόψε, αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Για να βρουν ραντεβού άλλαξαν ΤΚ, έφτασαν μέχρι τη… Λάρισα

Το πρόβλημα με τον κορεσμό τις πρώτες ώρες, φαίνεται ότι εντοπίζεται κυρίως στην Αττική, καθώς ορισμένοι βρήκαν διαθέσιμο ραντεβού ακόμη και για αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, π.χ. στη Λάρισα. Κάποιοι άλλοι, για να αποφύγουν την καθυστέρηση, έσπευσαν να αλλάξουν Ταχυδρομικό Κώδικα για να βρουν σε άλλη περιοχή διαθέσιμα ραντεβού και το πέτυχαν. Για παράδειγμα, 40άρης από το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε κατοικία στη Θήβα -απ’ όπου έλκει την καταγωγή του – και κατάφερε να κλείσει ραντεβού για τις 9 Μαΐου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση “Ελευθερία” να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανικός, 30-39, 40-44, Ανοίγουν,panikos, 30-39, 40-44, anoigoun