Πανελλαδική αποχή δικηγόρων την επόμενη εβδομάδα

Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας στην έκτακτη ολομέλειά τους που συνήλθε σήμερα (Σάββατο) στην Αθήνα, αποφάσισαν ομόφωνα πανελλαδική αποχή για μία εβδομάδα. Στην Ολομέλεια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους.

Έτσι, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα δικαστήρια από τη Δευτέρα 12 ως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, όπου θα καθοριστεί εκ νέου η περαιτέρω στάση τους.

Επιπλέον οι δικηγορικοί σύλλογοι αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και

τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Επίσης, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Μνημονίου ΙΙΙ, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης στον χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Τέλος,  σημειώνεται ότι δέχθηκαν έντονη κριτική τα μέλη της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από πολλούς πρόεδρους Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία από το σύνολο του τότε νομοσχεδίου και σήμερα νόμου για το τρίτο Μνημόνιο,ασχολήθηκε μόνο με το κεφάλαιο εκείνο που αφορά τις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, τις οποίες και έκρινε αντισυνταγματικές, χωρίς ωστόσο να τους απασχολήσουν οι άλλες διατάξεις του, ούτε ακόμη αυτές που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών και συντάξεων στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα