Πακιστανοί απαγωγές: Με στόχο τα λύτρα

Μέλη σκληρής συμμορίας Πακιστανών διακινητών- απαγωγέων συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν «φυλακίσει» εννέα ομοεθνείς τους σε διαμερίσματα της περιοχής του Ευόσμου και απαιτούσαν είτε από τους ίδιους είτε από συγγενείς τους, την καταβολή «λύτρων» από 1.000 έως 2.000 ευρώ για να τους απελευθερώσουν. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο Πακιστανοί, που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, απευθύνθηκαν στην

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού και κατήγγειλαν ότι άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και τους ζητούσαν για την απελευθέρωση του, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών, τόσο της Μυτιλήνης όσο και της Θεσσαλονίκης, που συνεργάστηκαν, προέκυψε ως τόπος κράτησης του απαχθέντα, άγνωστη τοποθεσία στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και βραδινές ώρες της επομένης της καταγγελίας, υπό τις οδηγίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ορίσθηκε παράδοση του αιτούμενου χρηματικού ποσού στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Στο σημείο παράδοσης, μετέβη ο 50χρονος απαχθείς, καθώς επίσης και 27χρονος Πακιστανός, μέλος της συμμορίας των απαγωγέων, ο οποίος, αφού παρέλαβε το προσημειωμένο από την Αστυνομία, συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, συνελήφθη και αυτομάτως απελευθερώθηκε ο 50χρονος Πακιστανός.

Έφοδος σε διαμερίσματα-φυλακές

Η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί. Με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε δεύτερη επιχείρηση σε διαμερίσματα στην περιοχή του Ευόσμου, όπου εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν άλλοι οκτώ απαχθέντες αλλοδαποί, για τους οποίους δεν είχαν δοθεί «λύτρα» και φοβούνταν για τη ζωή τους, ενώ συνελήφθησαν άλλοι δύο Πακιστανοί της συμμορίας, 24 και 20 ετών, ως απαγωγείς-συνεργοί με ρόλους φρουρών των απαχθέντων αλλοδαπών. Σε βάρος των τριών Πακιστανών της συμμορίας, 27, 24 και 20 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία».

Η έρευνα για άλλα θύματα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί από στοιχεία που βρέθηκαν πόσοι άλλοι αλλοδαποί έχουν πέσει θύματα απαγωγής και εκβιασμού από την τριμελή συμμορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα