Πακιστάν: Άρση του μορατόριουμ στις θανατικές ποινές για περιπτώσεις τρομοκρατίας

Στην άρση του μορατόριουμ των θανατικών ποινών για περιπτώσεις τρομοκρατίας προχώρησε η κυβέρνηση του Πακιστάν σήμερα, μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν στην Πεσαβάρ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναουάζ Σαρίφ .

Η επίθεση κομάντος Ταλιμπάν χθες στη μεγαλύτερη πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν με θύματα 141 άτομα εκ των οποίων οι 132 ήταν μαθητές, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στους πολίτες, βυθίζοντας τη χώρα στο πένθος,

ενώ προκάλεσε και την καταδίκη από την διεθνή κοινότητα.

Οι καταδίκες στην εσχάτη των ποινών, είναι σχετικά συχνές στο Πακιστάν αλλά η ποινή αυτή έχει να εφαρμοστεί από το 2008 εκτός από μια περίπτωση που είχε σχέση με το στρατοδικείο, με τη χώρα να τηρεί μορατόριουμ στη θανατική ποινή.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ που ανέλαβε την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2013 είχε αναφέρει την πιθανότητα επαναφοράς της εσχάτης των ποινών, μια πρόταση που είχαν καταγγείλει τότε οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Ωστόσο μετά την επίθεση στην Πεσαβάρ, “ο πρωθυπουργός ενέκρινε την κατάργηση του μορατόριου στη θανατική ποινή για περιπτώσεις τρομοκρατίας”, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα