Παγκόσμιος συναγερμός από την Ίντερπολ για χάπια αδυνατίσματος μέσω διαδικτύου
Φρούδες ελπίδες για γρήγορο αδυνάτισμα με ένα «μαγικό» χάπι «πουλούσε» Ιρλανδός γιατρός μέσω διαδικτύου. Η ηλεκτρονική καταδίωξη από τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδήγησε στο τέρμα την παράνομη διαδρομή του, τουλάχιστον στη χώρα μας.
H καλλίγραμμη Ελληνίδα τραγουδίστρια και μοντέλο, Κατερίνα Στικούδη είχε χρησιμοποιηθεί εν αγνοία της για την προώθηση του επικίνδυνου σκευάσματος, καθώς φωτογραφίες της συνόδευαν τις υποσχέσεις, τις οποίες έδινε «για τέλειο σώμα», μέσω internet η Ιρλανδική
Κεφαλαλγίες, αδυναμία, νευρικότητα και αύξηση αρτηριακής πίεσης…
«Το σκεύασμα Raspberry Ketone είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε βατόμουρα, μούρα, ροδάκινα, σταφύλια, μήλα και άλλα. Προκαταρκτικές μελέτες υπαινίσσονται ότι μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό του λίπους. Κυκλοφορεί σε κάψουλες και σε σταγόνες», αναφερόταν στην ηλεκτρονική διαφήμιση.
Οι 60 κάψουλες, που περιέχονταν σε κάθε κουτί, στοίχιζαν 22 ευρώ και έπρεπε να καταναλωθούν σε δύο εβδομάδες. Οι παρενέργειες, οι οποίες προκλήθηκαν σε όσους τις χρησιμοποίησαν, ήταν κεφαλαλγίες, αδυναμία και νευρικότητα, αλλά και αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αρρυθμίες ή διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Ο κίνδυνος πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής υπήρξε μεγάλος και οι ασθενείς στάθηκαν τυχεροί, που τον απέφυγαν.
Η «εκρηκτική» κάψουλα- 21χρονη Βρετανίδα έχασε τη ζωή της
Την ίδια τύχη δεν είχε δύο μήνες νωρίτερα μια κοπέλα 21 ετών, η Ελοϊζ Αιμέ Πάρυ από την Αγγλία, η οποία μετά από τη λήψη ενός σκευάσματος για γρήγορο αδυνάτισμα έχασε τη ζωή της. Το είχε προμηθευτεί μέσω διαδικτύου και-όπως έδειξε η τοξικολογική εξέταση- επρόκειτο για την ουσία δινιτροφαινόλη (DNP), ένα τοξικό φυτοφάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται και για την κατασκευή εκρηκτικών.
Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, με την ιδιότητά της ως χημικού, δήλωσε ότι καταναλώνοντας αυτήν την ουσία η κόρη της «κάηκε ζωντανή εκ των έσω». Η δινιτροφαινόλη προκαλεί υπερθέρμανση του σώματος και γι΄ αυτόν το λόγο κάποιος σκέφθηκε να τη χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιταχύνει το μεταβολισμό!
Υπόνοιες ότι έχασαν τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν και για 5 άλλους νεαρούς από την Αγγλία σε διάστημα 6 ετών. Για αυτό το λόγο, η Ιντερπόλ έχει ενημερώσει τις αστυνομίες 190 κρατών για τους κινδύνους από τη χρήση του DNP, επισημαίνοντας ότι παράγεται με παράνομους τρόπους για ανθρώπινη κατανάλωση.
Πολλοί καταναλωτές προμηθεύονται φάρμακα μέσω διαδικτύου
Ο ΕΟΦ έχει διαπιστώσει ότι σημαντικός αριθμός καταναλωτών προμηθεύεται φαρμακευτικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής μέσω διαδικτύου. «Ένα σκεύασμα» – τονίζει ο ΕΟΦ- «είναι ασφαλές μόνο όταν έχει παραχθεί και ελεγχθεί ποιοτικά σύμφωνα με τους κανόνες, που επιτηρούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, και μόνο όταν χορηγείται με συνταγή ιατρού ή όπως άλλως νομίμως προβλέπεται και διατίθεται μέσω της νόμιμης αλυσίδας διακίνησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση η χρήση του μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υποθεραπεία, λάθος θεραπεία ή καθόλου θεραπεία, ακόμη και στο θάνατο».
Μάλιστα, η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει τη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου. Πολλοί όμως καταφεύγουν σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, καθώς τα προϊόντα διαφημίζονται συνεχώς και προωθούνται ως χαμηλού κόστους, εγγυημένης ποιότητας και αποτελεσματικά. Συχνά πρόκειται για προϊόντα μη εγκεκριμένα από τις αρχές, πλαστά ή νοθευμένα, αγνώστων παραγωγών, αμφιβόλου προελεύσεως και με ενδεχομένως πολύ σοβαρές παρενέργειες για την υγεία του καταναλωτή.
Τα σκευάσματα περιέχουν ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία
Τα σκευάσματα, που διακινούνται παράνομα από τις ηλεκτρονικές σελίδες, είναι ως επί το πλείστον χάπια αδυνατίσματος, φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία και συμπληρώματα διατροφής με διάφορες ιδιότητες. Πολλές φορές περιέχουν ουσίες, που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους, με αποτέλεσμα ο χρήστης να εκδηλώνει αλλεργικές αντιδράσεις, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
Για παράδειγμα, πολλά προϊόντα αδυνατίσματος συχνά περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο 2010, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω σοβαρών παρενεργειών στο καρδιαγγειακό σύστημα (κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής κλπ).
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΟΣ: Δείτε από που τρώμε μέλι και μας το πασάρουν για Ελληνικό [photos]
- ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ με την Κωσταντοπούλου - Τι έκανε και έγινε έξαλλος ο Υπ. Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου; [photo]
- Ρυθμίσεις «ανάσα» για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ
- Σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας
- Μπιφτέκια διαίτης
- Εξαντλημένη δηλώνει η Μενεγάκη: «Σέρνομαι…»
- Reuters: Η Ευρώπη συζητά επισήμως το σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας
- Το ανέκδοτο του Γιάννη Μπέζου για τον Ολυμπιακό
- Σενάριο χρεοκοπίας στο Euroworking Group
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Παγκόσμιος συναγερμός από την Ίντερπολ για χάπια αδυνατίσματος μέσω διαδικτύου
- Κινηματογραφικές προτάσεις: Γελάστε, ήρθε το καλοκαίρι
- «Πονοκέφαλος» στο υπουργείο Οικονομικών για τον ΦΠΑ, που φέρνει δυσανάλογες επιβαρύνσεις
- Της Μέρκελ το γεφύρι
- Διανομή φυτών και κομπόστ στους δημότες Ελευσίνας
- Άρωμα με εσάνς… κρίσης
- «Ανάποδες» στάσεις σε «ανάποδους» καιρούς
- Ψάχνουν για νέα κρησφύγετα-γιάφκες των «ληστών του Διστόμου»

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Παγκόσμιος συναγερμός από την Ίντερπολ για χάπια αδυνατίσματος μέσω διαδικτύου
- Της Μέρκελ το γεφύρι
- Διανομή φυτών και κομπόστ στους δημότες Ελευσίνας
- Άρωμα με εσάνς… κρίσης
- «Πονοκέφαλος» στο υπουργείο Οικονομικών για τον ΦΠΑ, που φέρνει δυσανάλογες επιβαρύνσεις
- Κινηματογραφικές προτάσεις: Γελάστε, ήρθε το καλοκαίρι
- «Ανάποδες» στάσεις σε «ανάποδους» καιρούς
- Ψάχνουν για νέα κρησφύγετα-γιάφκες των «ληστών του Διστόμου»
- Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Malaysia Airlines στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης
- Επιστροφή Τζιμπούρ στην ΑΕΚ;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο Βερολίνο ο Προκόπης Παυλόπουλος
- Δείτε τι αλλάζει στο Twitter
- Ειδική αποστολή στις Βρυξέλλες
- Εξαντλημένη δηλώνει η Μενεγάκη: «Σέρνομαι…»
- Λυκόβρυση: Πυρκαγιά κοντά στην Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας
- "Βγήκαν τα μαχαίρια" στη Βουλή μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής
- Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (ΦΩΤΟ+VIDEO)
- Πόσο κοστίζει ο γύρος του κόσμου;
- Γιούνκερ: Ο Τσίπρας πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο ώστε να πείσει τους οπαδούς του