Παγκόσμιος φόβος! Οι τρομοκράτες στόχευαν τα βελγικά πυρηνικά

Ο τρόμος εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη υφήλιο μετά τις αποκαλύψεις για τα σοκαριστικά σχέδια των τρομοκρατών που προκάλεσαν το μακελειό στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι αδίστακτοι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο στόχαστρο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της της βελγικής ενημερωτικής ιστοσελίδας DH ο τελικός στόχος των «σφαγέων» των Βρυξελλών προκαλεί τρόμο στη διεθνή κοινότητα.

Τα αδέρφια Ιμπραΐμ και Χαλίντ Μπακράουι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι βελγικές Αρχές, είχαν βάλει στο… μάτι τα πυρηνικά του Βελγίου.

Οι βελγικές

δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν βίντεο όπου έχουν καταγραφεί από τους μακελάρηδες οι κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών.

Οι τζιχαντιστές, με κρυφή κάμερα που είχαν βάλει μπροστά από το σπίτι του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών του Βελγίου, γνώριζαν με λεπτομέρεια το πρόγραμμα και τις κινήσεις της ημέρας.

Πότε εντοπίστηκε το βίντεο

Μετά τη σφαγή αθώων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, οι βελγικές Αρχές ανακάλυψαν το τρομακτικό βίντεο με την παρακολούθηση των διευθυντή του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου.

Ήταν αυτά τα στοιχεία που ανάγκασαν το κράτος να κινητοποιηθεί δεδομένου ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, στις 17 Φεβρουαρίου, 140 στρατιώτες στάλθηκαν στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Αυτός ήταν, προφανώς, και ο λόγος, σε συνδυασμό με τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, που έκανε τους αδερφούς Μπακράουι να διαφοροποιήσουν τα σχέδιά τους και να χτυπήσουν πιο προσβάσιμους στόχους όπως το μετρό ή το αεροδρόμιο.

Εκκένωση πυρηνικού σταθμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες εκκενώθηκε πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Βέλγιο.

Μάλιστα, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε ύποπτο που σχετίζεται με τα φονικά χτυπήματα στο Παρίσι καθώς μαγνητοσκοπούσε με κρυφή κάμερα έναν από τους κορυφαίους Βέλγους πυρηνικούς ερευνητές.

Υπάρχουν φόβοι ότι θα γινόταν απαγωγή του για να έχουν πρόσβαση οι δράστες σε πυρηνικά υλικά με στόχο να εξαπολύσουν νέα μεγάλη επίθεση στην χώρα.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου είχε επιβεβαιώσει στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου τις πληροφορίες της εφημερίδας La Dernière Heure για την ύπαρξη ενός βίντεο το οποίο σχετίζεται με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα