Παγκόσμια πανστρατιά για τα κορίτσια της Νιγηρίας

Παγκόσμια πανστρατιά υπάρχει για το θέμα της ανεύρεσης των κοριτσιών που απήγαγε στη Νιγηρία η φανατική ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ» καθώς αποτελεί «θέμα τιμής» για τον πολιτισμένο κόσμο ενάντια σε μια ακραία και απάνθρωπη αντίληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τους ειδικούς σε θέματα ερευνών που έφτασαν στη Νιγηρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, θα υπάρξει συνδρομή και από μια ομάδα γάλλων ειδικών στον τομέα των πληροφοριών η οποία βρίσκεται ήδη στην αφρικανική χώρα.

«Αν υπάρξει ανάγκη, αυτή η αποστολή θα ενισχυθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του περιβάλλοντος

του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την προεδρία, «η κινητοποίηση των εμπειρογνωμόνων ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας στις 7 Μαΐου».

Ο Ολάντ είχε τότε διαβεβαιώσει ότι η Γαλλία θα ενίσχυε την βοήθειά της προς την Νιγηρία με στόχο τον αγώνα κατά των ωμοτήτων που διαπράττει η ισλαμιστική αυτή οργάνωση. Επίσης είχε εκφράσει «τη βούλησή του να ενισχυθεί η συνεργασία με την Νιγηρία στον τομέα των πληροφοριών σε συνεργασία με τις χώρες τις περιοχής ώστε η τρομοκρατική αυτή οργάνωση να μην μπορεί πλέον να διαπράττει τέτοιες ενέργειες».

Στην προσπάθεια που ξεκινάει για την ανεύρεση των 200 και πλέον κοριτσιών θα συμβάλλει και η Κίνα που έχει προτείνει τη διάθεση των πληροφοριών που συλλέγουν για το θέμα οι μυστικές υπηρεσίες και οι δορυφόροι της.

Παράλληλα ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διέθεσε ήδη δύο μεραρχίες για να μετάσχουν στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό των μαθητριών.

Οι στρατιώτες αυτοί στρατοπεδεύουν στην μεθοριακή ζώνη που βρίσκεται κοντά στο Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα και θα συνεργαστούν με άλλες υπηρεσίες της ασφάλειας, διευκρίνισε ο στρατηγός Κρις Ολουκολάντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα