Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας η σημερινή…

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας από το 2009. Τα στοιχεία για την πνευμονία είναι ανησυχητικά, καθώς αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως, αφού κάθε 25 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένα παΐδι, περίπου 3.400 ετησίως.

«Το μεγαλύτερο φορτίο στη μάχη κατά της πνευμονίας πέφτει στους φτωχότερους, που ήδη αντιμετωπίζουν πάρα πολλά. Ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, σε μια φτωχή χώρα, διατρέχει πολλαπλάσιο κίνδυνο να πεθάνει από πνευμονία, από ότι ένα παιδί στο πλουσιότερο 20% του πληθυσμού.» δηλώνει ο δρ.

Mickey Chopra, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της UNICEF.

Η UNICEF είναι μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά της Πνευμονίας Παιδιών, ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 140 Μη Κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς οργανισμούς κοινοτικής βάσης, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδρύματα που ηγούνται από κοινού της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας.

Η έγκαιρη, αποτελεσματική θεραπεία για την πνευμονία μπορεί να σώσει ζωές, αλλά η διάγνωση μπορεί να είναι προβληματική σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες μπορεί να μη διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα