Παγκόσμια γιορτή της Μητέρας-Μέρα υπενθύμισης πραγματικής συμφιλίωσης

Σήμερα, δεν είναι ευκαιρία για δώρα μπαλόνια και λουλούδια! Είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τους αγώνες των μανάδων για τη συμφιλίωση και να ανανεώσουμε τον όρκο μας για παγκόσμια ειρήνη και αφοπλισμό. Ας μην αφήσουμε την επιφάνεια να κρύψει την πολιτική ουσία της σημερινής ημέρας.

Γιατί σήμερα, όπως γράφει ο Γιώργος, ένας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, σχετικά με τις σημερινές κινήσεις χαμηλότατου επιπέδου προεκλογικών ενεργειών στους δήμους, η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ το εύρος και το βάθος της συμφιλίωσης που μόνο όποια έχει νιώσει

παιδί στην αγκαλιά της μπορεί να προσφέρει!

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα