Ούτε την υστεροφημία τους

του Αριστείδη Αποστόλου ([email protected])

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι Έλληνες πολίτες κατά τα μνημονιακά χρόνια. Η ελληνική κοινωνία αποδομείται με κλιμακούμενο ρυθμό, με συνέπεια φαινόμενα και καταστάσεις όπως οι αυτοκτονίες, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση, να αυξάνονται με δραματικό τρόπο. Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκονται αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας. Αυτοί που καλούνται να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις, να κρατήσουν τη χώρα όρθια, να αντισταθούν στην επιβολή

αλλότριας πολιτικής για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, να στηρίξουν την κοινωνία και τους πολίτες.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί, οι Έλληνες πολιτικοί που βρίσκονται στα ανώτατα αξιώματα, αποδεικνύονται «λίγοι» για τον ύψιστο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν. Έχοντας στα χέρια τους μία κοινωνία πληγωμένη, ημιδιαλυμένη, με ρατσιστικά και φοβικά σύνδρομα, χωρίς παιδεία και αλληλεγγύη, επιλέγουν να κάνουν το χειρότερο δυνατό: υπακούν πειθήνια στις εντολές των δανειστών της Ελλάδας, καταστρέφοντας σιγά-σιγά το μόνο που θα μπορούσε να στηρίξει τους πολίτες αυτή τη στιγμή: την αξιοπρέπειά τους.

Αφήνοντας λοιπόν τις ασκήσεις επί χάρτου, προχωρούν, σταδιακά αλλά απροκάλυπτα, σε πρακτική εφαρμογή μίας σκληρής πολιτικής, δίχως διέξοδο, χωρίς ελπίδα, επιδεικνύοντας απάθεια προς την κοινωνία, αδιαφορία προς τους πολίτες της.

Όπως φαίνεται, οι κυβερνώντες δεν σκέφτονται ούτε την υστεροφημία τους. Ας παραδειγματιστούν, τουλάχιστον, από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου: τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στην περιπέτεια του μνημονίου. Πρόκειται για έναν πολιτικό άνδρα που – ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – νοιάζεται για την υστεροφημία του. Ωστόσο, οι πολιτικές του επιλογές δεν μπορούν να σβηστούν, ούτε να ξεχαστούν από τους πολίτες αυτού του τόπου. Κι όσο και εάν ο ίδιος, με συνεχή δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, προσπαθεί να ωραιοποιήσει τις πράξεις του και να δικαιολογήσει τις επιλογές του, το γεγονός είναι πως ήδη λοιδορείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που αποκαθηλώνει την εικόνα τού άλλοτε δημοφιλή ηγέτη και πρωθυπουργού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα