Ουσιαστική ενίσχυση της οικονομίας με το νέο ΕΣΠΑ

Ενίσχυση από τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ περιμένει η οικονομία μας, καθώς αναμένεται να της δώσουν κάποια ώθηση προκειμένου από την ύφεση να περάσει στην ανάπτυξη. Το κίνητρο για την απορρόφηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι ισχυρό καθώς ενισχύονται τομείς όπως τουρισμός, αγροδιατροφή, συγκοινωνιακές υποδομές, περιβάλλον, φαρμακευτική βιομηχανία, ενέργεια, κατασκευές, πληροφορική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος η απορρόφηση των κονδυλίων αυτών προβλέπεται να δημιουργήσει 550.000 θέσεων εργασίας, ενώ με προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ,

συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ σε εννέα δυναμικούς επιχειρηματικούς κλάδους, επιδιώκεται η κατά κάποιο τρόπο επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Είναι η πρώτη πράξη που ενεργοποιεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρηματοδοτούμενες δράσεις θα είναι έτοιμες να προκηρυχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας παρουσιάζεται αναλυτικά τα προγράμματα που προτείνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους τομείς όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα