Ουγγαρία: στις 16 Απριλίου θα προταθεί ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις 16 Απριλίου αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, την πρόταση του για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου Παλ Σμιτ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.

«Θα λάβουμε υπόψη όλες τις προτάσεις», εξήγησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Fidesz, ο Γιάνος Λάζαρ, έπειτα από μια σύντομη συνάντηση χθες το βράδυ με την αντιπολίτευση.

Ο

υποψήφιος που θα προταθεί από τον πρωθυπουργό πρέπει να επικυρωθεί από τα δύο τρίτα του ουγγρικού κοινοβουλίου, πλειοψηφία την διαθέτει το Fidesz, την υποψηφιότητα. Δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία της ψηφοφορίας, αλλά πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα σε 30 ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρότασης του πρωθυπουργού.

Ο Ατίλα Μεστερχάζι, επικεφαλής της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, χαρακτηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις «θέαμα» και καταγγέλλοντας το γεγονός ότι το Fidesz θα διορίσει έναν υποψήφιο στην προεδρία χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις των άλλων κομμάτων.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα