Ουκρανία πόλεμος: Βίντεο με εκτόξευση πυραύλων προς το ουκρανικό έδαφος

Με απροκάλυπτη έπαρση η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους κατά των ουκρανικών δυνάμεων από το ισχυρό παράκτιο αμυντικό της σύστημα Bastion. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κίνηση αυτή καθώς ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν εισήλθε στην τέταρτη εβδομάδα της. Παράλληλα, δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν την εκτόξευση των πυραύλων με κεφαλές βάρους 250 κιλών.

Οι ισχυροί πύραυλοι φαίνονται να εκτοξεύονται κάθετα από τον εκτοξευτή πριν στρίψουν στον

αέρα και με μεγάλη ταχύτητα εξαφανιστούν στο βάθος. Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τρεις πύραυλοι Bastion εκτοξεύθηκαν από τα παράκτια αμυντικά του συστήματα σε στόχους που ανήκουν στις ουκρανικές δυνάμεις. Είπε επίσης ότι οκτώ πύραυλοι κρουζ Kalibr εκτοξεύθηκαν από πολεμικό πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων κοντά στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα.

https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2022/03/23/7302408772341484342/640x360_MP4_7302408772341484342.mp4«Ποτέ μην εκνευρίζετε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο»

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο με την εκτόξευση των πυραύλων υψηλής ακρίβειας στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το υπουργείο έγραψε: «Ποτέ μην εκνευρίζετε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο». Οι πύραυλοι κρουζ Kalibr που εκτοξεύονται από τη θάλασσα για χερσαίες επιθέσεις – οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 1.500 μίλια – χρησιμοποιούνται από το ρωσικό ναυτικό για να στοχεύουν ουκρανικές πόλεις. Έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους σε «τουλάχιστον μία περίπτωση».

Τα στρατεύματα εισβολής λέγεται ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο «εναντίον ενός σταθερού κτιρίου σε σχετικά κοντινή απόσταση», ανέφερε το Πεντάγωνο την Τρίτη. Ο πύραυλος Kinzhal εκτοξεύθηκε εναντίον μιας αποθήκης όπλων στο Ιβάνο-Φρανκίφσκ, στη δυτική Ουκρανία, το Σάββατο. Ένας Ρώσος εκπρόσωπος υποστήριξε ότι κατέστρεψε στρατιωτικά κέντρα ραδιοεπικοινωνίας και αναγνώρισης κοντά στην Οδησσό. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν με πλάνα από drone και δείχνουν ουκρανικές πόλεις να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια είναι αποκαρδιωτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα