Όταν χωρίζουμε πονάει στ' αλήθεια όλο μας το σώμα

Επιστημονικά αποδεδειγμένο είναι πλέον πως ο πόνος του χωρισμού είναι πραγματικός και είναι ένας από τους χειρότερους.

«Όταν χωρίζουμε, είναι σαν να χάνουμε ένα μέλος του σώματός μας. Ο πόνος του χωρισμού είναι ίδιος με το σωματικό πόνο, αφού επηρεάζεται από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου» λέει η Δρ Μπρίζελντιν, καθηγήτρια νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και συνεχίζει «Ο εγκέφαλος μας, μας αποτρέπει ουσιαστικά από το να χωρίσουμε, γιατί ο πόνος που μας προκαλείται είναι σαν να είχαμε, για παράδειγμα, ένα κομμένο δάκτυλο».
Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες «Ο πόνος που

προκαλείται από μια πληγωμένη καρδιά είναι χειρότερος από κάθε άλλο». Όταν π.χ. πιάνεται το δάχτυλο μας στην πόρτα, ο εγκέφαλος δέχεται συγκεκριμένα μηνύματα από το δάκτυλο και πονάμε μόνο στο σημείο που χτυπήσαμε. «Όταν χωρίζουμε, ο πόνος είναι διάχυτος και ‘πονά’ όλο μας το σώμα» συμπληρώνει η Δρ Μπρίζελντιν.

Σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν η περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιεί το κέντρο του σωματικού πόνου, συμπίπτει σε πολλά σημεία με την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει και τον ψυχικό πόνο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς ο ψυχικός μας κόσμος δεν απειλείται από μια ανεπανόρθωτη βλάβη. Ο καλύτερος τρόπος φυσικά για να επουλωθεί το τραύμα στην πληγωμένη μας καρδιά, είναι ένας νέος έρωτας. Αυτό φαίνεται ότι υποστηρίζει η Δρ Μπρίζελντιν: «Ο καλύτερος τρόπος να επουλωθεί το κενό που άφησε ένας πρώην στον εγκέφαλό μας, είναι να αντικατασταθεί με ένα άλλο ερωτικό ενδιαφέρον» λέει η ίδια και συνεχίζει «επίσης το να βγαίνουμε έξω με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα