«Η επίθεση στους φασίστες άργησε να γίνει»

«Το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή άργησε να γίνει! Ήταν μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί...», φέρεται να δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 105 FM, ο κρατούμενος για τρομοκρατική δράση, Χρήστος Τσάκαλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε προχωρήσει την περίοδο 2008-2013 σε περισσότερες

από 200 ένοπλες επιθέσεις, συνελήφθη το Μάρτιο του 2011 στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση στη Χρυσή Αυγή και την ανάληψη ευθύνης, ο Χ. Τσάκαλος απαντά: «Επειδή ειπώθηκαν πολλά και γράφτηκαν άλλα τόσα για την εκτέλεση των νεοναζί, εγώ αυτό που μπορώ να πω και να περιοριστώ σε αυτό είναι το εξής: κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί. Οποιοσδηποτε δεν χάρηκε με αυτό που έγινε καλά θα κάνει να αναρωτηθεί τι σημαίνει αναρχικός τελικά και γιατί ο ίδιος λέει ότι είναι αναρχικός και αυτοπροσδιορίζεται έτσι».

Για τον αντίκτυπο της επίθεσης στον αναρχικό χώρο, ο Χ. Τσάκαλος λέει ότι «τέτοιες κινήσεις πρέπει να λειτουρογύν σαν πυροκροτητής και για τους υπόλοιπους αναρχικούς και να θεωρήσουν ότι η ώρα είναι πάντα τώρα. Πιστεύω- και θα το πω σχηματικά- ότι η επίθεση αυτή άργησε να γι΄νει στους φασίστες. Όχι απλώς ήταν η ώρα τους, άργησε να γίνει. Γι' αυτό είχαν ξεθαρρέψει τόσο πολύ ακι είχαν γίνει όλα αυτά.».

Keywords
Τυχαία Θέματα