Όσο δεν μειώνεται το κράτος, θα αυξάνονται οι φόροι

Του Χρήστου Κώνστα 

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Πωλήσεις δημοσίων υπηρεσιών πρέπει να κάνει. Για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά η ελληνική οικονομία πρέπει να μειωθεί η παρουσία του Κράτους στην καθημερινότητα του πολίτη, ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα χωρίς να χάσουν τις δουλειές τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει τους πελάτες του.

Τα πολιτικά κόμματα δεν τολμούν να προτείνουν το αυτονόητο. Όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

αλλά παραχώρηση των δημοσίων υπηρεσιών στον Ιδιωτικό τομέα ώστε όσοι δουλεύουν πραγματικά να συνεχίσουν να εργάζονται και όσοι δεν είναι παραγωγικοί να υποχρεωθούν να δουλέψουν. Όσο το Κράτος δεν μειώνεται, τόσο οι απαιτήσεις για νέους φόρους θα αυξάνεται. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή ταυτόχρονα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει φόρους αναδρομικά. Με τον τρόπο αυτό θα τιμωρηθούν όσοι δουλεύουν ακόμη γιατί μόνον έτσι το Κράτος μπορεί να συντηρήσει αυτούς που οι πολιτικοί διόρισαν στο Δημόσιο.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Όλοι όσοι δουλεύουν σήμερα, παρά τη δραματική μείωση των αποδοχών τους, δεν θα δικαιούνται επιπλέον αφορολόγητο για τα προστατευόμενα τέκνα, ενώ θα χάσουν και την έκπτωση 10% από τον φόρο, που δικαιούνται σήμερα για μια σειρά δαπανών.

Όλα τα ακίνητα που θα έχουν η φορολογούμενοι στην κατοχή τους την 01-01-2013, θα φορολογηθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακίνητων.

Το αφορολόγητο θα κυμαίνεται μεταξύ 100.000 – 200.000 ευρώ οι συντελεστές θα είναι κλιμακωτοί ενώ θα τεθεί και όριο στην επιφάνεια του ακινήτου που θεωρείται αφορολόγητη.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση σχεδιάζεται να περιληφθούν και άλλες ρυθμίσεις όπως:

-Αύξηση από 10% σε 15% του συντελεστή φορολόγησης των τόκων για καταθέσεις,

-Μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% στον κλάδο της εστίασης.

-Μείωση επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες.

-Αναμόρφωση της φορολογίας στα τσιγάρα.

-Καθιέρωση ειδικού τέλους άδειας καπνίσματος για ειδικούς χώρους καπνιζόντων σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα μαζικής εστίασης.

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, προωθείται η επιβολή ενός φόρου 28% ενώ ο αντίστοιχος συντελεστής για τις επιχειρήσεις διαμορφώνεται, κατά τα φαινόμενα, στο 15%. Oι επιχειρήσεις θα φορολογούνται με συντελεστή 15%, ενώ ο ίδιος συντελεστής θα ισχύει και για τα μερίσματα. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως ο συνολικός φόρος στις επιχειρήσεις διαμορφώνεται λίγο κάτω από το 28%. H τρόικα είχε εγκρίνει την πρόβλεψη για τη φορολόγηση επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το 1 ευρώ.

Tελικά, όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 28% και όχι 35% για τα καθαρά εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών, των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης κ

Keywords
Τυχαία Θέματα