Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση και η νέα Βουλή

Ορκίστηκε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί σήμερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού και μέχρι πρότινος προέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος αναλαμβάνει το έργο να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση αποτελείται από 16 υπουργούς, κυρίως καθηγητές ΑΕΙ,

πρώην υπουργούς και διπλωμάτες (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης).

Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε ότι αναλαμβάνει «δύσκολο ρόλο σε δυσχερή περίοδο», ενώ συμφώνησε ότι «χρειάζονται συνθήκες ηρεμίας και τάξεως».

Παράλληλα τόνισε ότι «πρόκειται για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση».

Λίγο αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 12.00 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής. Στο τέλος της τελετής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στους 300 νεοεκλεγέντες βουλευτές: «Ό, τι το καλύτερο και ό, τι το συμφερότερο».

Εξάλλου, οι νέοι βουλευτές θα παραμείνουν στα έδρανα για δύο μόνο 24ωρα, καθώς η Βουλή θα διαλυθεί άμεσα με προεδρικό διάταγμα για τη διεξαγωγή των νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Τα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής ασκεί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς από το προηγούμενο προεδρείο, δηλαδή ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολυδωρας.

Τέλος, αύριο στις 11.00 το πρωί, η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αντικείμενο την εκλογή του προεδρείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα