Οριστική διακοπή για τις 23 Οκτωβρίου στη δίκη Ψωμιάδη

Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία της ΑΕΚ, την εποχή που ήταν επικεφαλής του «Δικεφάλου».

Σε μια διαδικασία που κράτησε 5 συνολικά ώρες, στη διάρκεια των οποίων το δικαστήριο διέκοψε τρεις φορές για να συσκεφθεί, το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει οριστική διακοπή για την επόμενη

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Αρχικά το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής της πλευράς Ψωμιάδη λόγω της αποχής που έχει προκηρύξει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Μετά την απόρριψη του αιτήματος, το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου για να διορίσει 4 νέους δικηγόρους. Όταν επανήλθε, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους που διόρισε το δικαστήριο, με τον Μάκη Ψωμιάδη να λέει:

«Σεβαστείτε επιτέλους την κατάστασή μας. Δεν είναι δυνατόν να φέρνετε για δικηγόρους μας κάποιους διαδρομιστές να μας πάνε φυλακή. Σεβαστείτε μας. Πρέπει να μας ρωτήσετε κι εμάς αν τους δεχόμαστε για δικηγόρους».

Ο πρόεδρος απευθυνόμενους στους κατηγορούμενους είπε: «Κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς συνήγορο», με τον Μάκη Ψωμιάδη να απαντάει: «Καλύτερα έτσι. Να ξέρετε ότι μου στερείτε μια δίκαιη δίκη. Χωρίς τους δικηγόρους που έχω επιλέξει και ξέρουν την υπόθεση δεν θα είναι μια δίκαιη δίκη».

Το δικαστήριο διέκοψε ξανά και μετά από αρκετή ώρα επανήλθε με 4 άλλους νέους δικηγόρους, τους οποίους επίσης δεν δέχτηκαν οι κατηγορούμενοι.

Η ώρα είχε πάει ήδη 14:30 και έτσι το δικαστήριο πήρε την απόφαση να διακόψει για την επόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Στο σημείο εκείνο ο Μάκης Ψωμιάδης ζήτησε τον λόγο και είπε: «Δεν σας έχω ζητήσει τίποτα μέχρι τώρα. Εδώ και δύο εβδομάδες είμαι κάθε μέρα στα δικαστήρια. Σας ζητώ μια χάρη. Σας παρακαλώ να δώσετε έναν μήνα αναβολή προκειμένου να μπορούν να μας υπερασπιστούν οι δικηγόροι μας. Αυτοί που έχουμε επιλέξει και που ξέρουν την υπόθεση. Σας παρακαλώ πολύ να σεβαστείτε το δικαίωμά μας να έχουμε τους δικηγόρους μας».

Η απόφαση της διακοπής για τις 23/10 ήταν οριστική, ωστόσο, στην επισήμανση ότι την ίδια ημέρα ο Μάκης Ψωμιάδης δικάζεται και για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως «θα υπάρξει συνεννόηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα